13 pro 2011

ODRŽAN DRUGI RADNI SASTANAK INICIJATIVE ZA OSNIVANJE LOKALNE AKCIJSKE GRUPE – LAG-a PODRAVINA

U organizaciji Koprivničko-križevačke županije, Grada Đurđevca i PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, u ponedjeljak  12. prosinca 2011. godine u prostoru Gradske vijećnice Grada Đurđevca, održan je drugi radni sastanak u okviru inicijative za osnivanje Lokalne akcijske grupe – LAG-a na području Podravine pod nazivom LAG Podravina.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Općina Ferdinandovac, Novo Virje, Virje, Novigrad Podravski, Kloštar Podravski, Podravske Sesvete i Kalinovac, Grada Đurđevca i predstavnici Općine Pitomača iz Virovitičko-podravske županije te predstavnici lokalne akcijske grupe Prigorje-Zagorje (skraćeno LAG PRIZAG).

LAGPredstavnice lokalne akcijske grupe PRIZAG, gospođa Kristina Matijašec i gospođa Draga Bitar održale su prezentaciju pod nazivom „Predstavljanje lokalne akcijske grupe PRIZAG“ u kojoj su predstavile LAG PRIZAG, proces osnivanja LAG-a, kao i sve aktivnosti i probleme s kojima su se susretali tijekom osnivanja. S prisutnima su podijelile iskustva o mogućnostima i ograničenjima djelovanja LAG-ova, dosadašnja iskustva LAG-a PRIZAG, te  aktualnosti vezano uz nacrt pravilnika za Mjeru 202 IPARD programa.

 

LAG

Pročelnik Upravnog odjela za pripremu projekata i razvoj Grada Đurđevca gospodin Martin Mahović prezentacijom pod nazivom „Predstavljanje radne verzije statuta LAG-a Podravine“ predstavio je  prijedlog statuta LAG-a Podravine.

Nakon prezentacija uslijedila je rasprava svih prisutnih, a nakon rasprave definirani su i sljedeći koraci u osnivanju LAG-a.

Moderator sastanka bila je PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci