07 stu 2011

ODRŽANA 1. RADIONICA NA TEMU “E-POSLOVANJE I E-TRGOVINA ZA MALA I SREDNJA PODUZEĆA”

U organizaciji PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, u petak 04. studenog 2011. godine u novoj dvorani zgrade Koprivničko-križevačke županije na Florijanskom trgu održana je 1. radionica na temu  „E-poslovanje i e-trgovanje za mala i srednja poduzeća“ kojoj su prisustvovali poduzetnici s područja Koprivničko-križevačke županije.

Održana 1. radionica u okviru provedbe projekta "e-poslovanje"

Radionica je održana u okviru projekta “e-Poslovanje – Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja” koji provodi Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva Republike Hrvatske. Glavni cilj projekta je poboljšati konkurentnost hrvatskih subjekata malog gospodarstva putem povećanja razine svijesti i upotrebe elektroničkog poslovanja i elektroničkog trgovanja.

U prvom dijelu radionice gospodin Goran Perišić, certificirani trener e-poslovanja predstavio je prisutnim poduzetnicima  elektroničko poslovanje i elektroničku trgovinu, prednosti korištenja e-poslovanja i e-trgovine, te uštede koje se mogu ostvariti uvođenjem elektroničkog poslovanja. Upoznao je prisutne s osnovnom infrastrukturom koja je potrebna za uvođenje e-poslovanja i e-trgovine, te koji se domaći i strani sustavi plaćanja mogu koristiti, te je istaknuo njihove prednosti kroz praktične primjere.

Održana 1. radionica u okviru provedbe projekta "e-poslovanje"

Gospođa Slavenka Došen, vodeći specijalist za razvoj proizvoda i prodaje Zagrebačke banke prisutnima je prezentirala moderan sustav internet bankarstva i svih ostalih dostupnih usluga za male i srednje poduzetnike. Praktičnim primjerima je predstavila kako jeftino, brzo i sigurno obavljati sve financijske transakcije, te načine na koje poduzetnici mogu pratiti svoje poslovanje u bilo koje vrijeme na bilo kojem mjestu.

Gospođa Andreja Kajtaz, voditeljica Centra elektroničkog poslovanja FINE predstavila je e-servise koje je FINA razvila za svoje korisnike kao što su:  e-Tvrtka, e-REGOS, e-Porezna,

Održana 1. radionica u okviru provedbe projekta "e-poslovanje"

e-Mirovinsko, kao i zakonska podloga u korištenju usluga elektroničkog poslovanja, što je to elektronički potpis i digitalni certifikat, te kako se oni koriste u poslovanju s FINA karticom. Poseban naglasak je stavljen na servis e-Račun i prednosti koje njegovo korištenje donosi poduzetnicima.

Poslovanje tvrtke RASCO d.o.o., tvornice komunalne opreme iz Kalinovca koja je uspješno implementirala elektroničko poslovanje u poslovanje tvrtke, predstavio je gospodin Martin Milek, IT Manager koji je prezentirao i način uštede i poboljšanja stečenih uvođenjem elektroničkog poslovanja. Tvrtka RASCO d.o.o. jedan je od primjera dobre prakse kako mali i srednji poduzetnici mogu povećati svoju konkurentnost na domaćem i inozemnom tržištu korištenjem prednosti koje donosi elektroničko poslovanje.

Održana 1. radionica u okviru provedbe projekta "e-poslovanje"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Održana 1. radionica u okviru provedbe projekta "e-poslovanje"

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci