25 kol 2011

OBJAVLJEN DRUGI POZIV ZA PODNOŠENJE PROJEKTNIH PRIJEDLOGA U OKVIRU „FONDA ZA ULAGANJE U ZNANOST I INOVACIJE“

Središnja agencija za financiranje i ugovaranje objavila je drugi poziv za podnošenje projektnih prijedloga u okviru IPA komponente III c „Fond za ulaganje u znanost i inovacije“.

Cilj projektnih prijedloga je dati doprinos održivom regionalnom razvoju i jačanju konkurentnosti sektora s dodanom vrijednošću za gospodarstvo, te malog i srednjeg poduzetništva temeljenog na znanju davanjem potpore komercijalizaciji inovacija javnog sektora istraživanja i razvoja, uz financijsku pomoć iz Operativnog programa za regionalnu konkurentnost 2007-2011 iz pomoći Zajednice unutar okvira IPA komponente Regionalni razvoj u RH.

Prijaviti se mogu neprofitne organizacije, javne visokoobrazovne institucije i javne istraživačke institucije.

Postoje ukupno dva područja za podnošenje projektnih prijedloga.

Područje 1

Poboljšanje regionalnog i nacionalnog inovacijskog sustava za uspostavu/razvoj profesionalnih mogućnosti usluge transfera tehnologije preko regionalnih/nacionalnih mreža visokoobrazovnih i istraživačkih institucija. Za područje 1 najmanje mora biti uključen jedan projektni partner.

Projektne aktivnosti mogu biti: pomoć u tehnologiji i razvoju proizvoda, izgradnja kapaciteta za nadogradnju i razvoj, komercijalizacija i transfer tehnologije, IPR upravljanje, umrežavanje, podizanje svjesti.

Područje 2

Unapređenje znanosti u industriji/poslovne suradnje kako bi se omogućilo visokoobrazovnim i istraživačkim institucijama učinkovito komuniciranje s poslovnim sektorom i kako bi bolje služili potrebama u industriji. Za područje 2 najmanje mora biti uključeno četiri projektna partnera.

Projektne aktivnosti mogu biti: istraživanje rezultata povezanih aktivnosti, širenje znanja i povezivanje aktivnosti.

Projekti se mogu kretati u vrijednosti od 50.000 do 750.000 EUR-a.

Iznos sufinanciranja je do 85% prihvatljivih troškova, a trajanje projekta može biti od 12 do 24 mjeseca.

Prijave moraju biti isključivo na engleskom jeziku, a aktivnosti se moraju provoditi na području Republike Hrvatske.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je zaključno do 21. listopada. 2011. godine.

 

Uvjeti natječaja i projektna dokumentacija dostupni su na Internet stranicama Središnje agencije za financiranje i ugovaranje http://www.safu.hr/hr/natjecaji/pregled/332/ i EuropaAid-a https://webgate.ec.europa.eu/europeaid/online-services/index.cfm?do=publi.welcome, a za sve dodatne informacije zainteresirani se mogu javiti u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja na broj telefona 048/621-978 ili putem e-mail adrese: [email protected]“>[email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci