18 kol 2011

OBJAVLJEN NATJEČAJ „UNAPRJEĐENJE ODRŽIVOG ZAPOŠLJAVANJA DUGOTRAJNO NEZAPOSLENIH VISOKOOBRAZOVANIH OSOBA”

Hrvatski zavod za zapošljavanje, Odjel za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije objavio je natječaj u okviru IV komponente IPA programa – „Unaprjeđenje održivog zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih visokoobrazovanih osoba”.

Cilj projekta je povećati zapošljivost odnosno mogućnost zapošljavanja visokoobrazovnih osoba koje su dugotrajno nezaposlene, bez radnog iskustva, pripadnika nacionalnih manjina ili osoba iz županija sa najvećom stopom nezaposlenosti.

Natječaj je usmjeren na projekte koji će omogućiti prilagođeno savjetovanje pri zapošljavanju u kombinaciji sa različitim vrstama radne prakse, stažiranja, volontiranja i drugih oblika stjecanja radnog iskustva i vještina kroz rad.

Prijavitelji mogu biti ustanove koje pružaju usluge psihosocijalne pomoći, ustanove za razvoj ljudskih potencijala, za usluge orijentirane prema tržištu rada, za obuku i profesionalno usmjeravanje, te obrazovanje, istraživačke i druge ustanove iz privatnog sektora, udruge poslodavaca, sindikati, komore, organizacije civilnog društva, međuvladine organizacije, lokalna i regionalna uprava, regionalne i lokalne razvojne agencije.

Projekti se mogu kretati u vrijednosti od 50.000 do 150.000 EUR-a.

Iznos sufinanciranja je do 95% prihvatljivih troškova, a trajanje projekta može biti od 12 do 18 mjeseci. Projektni prijedlozi se mogu podnositi samostalno ili sa partnerskim organizacijama. Aktivnosti se moraju provoditi na području Republike Hrvatske.

Projektne aktivnosti mogu biti: pružanje znanja, informacija i vještina za samozapošljavanje i poslovna podrška poduzetnicima početnicima, te pružanje znanja i vještina zapošljavanju ciljanih skupina.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je zaključno do 07. studenog. 2011. godine.

Uvjeti natječaja i projektna dokumentacija dostupni su na Internet stranici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje http://www.hzz.hr/dfc/default.aspx?ID=170, a za sve dodatne informacije zainteresirani se mogu javiti u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja na broj telefona 048/621-978 ili putem e-mail adrese: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci