15 lip 2011

ODRŽANA TRODNEVNA EDUKACIJA U OKVIRU PROJEKTA ePOSLOVANJE

 

U okviru provedbe projekta „Program poboljšanja poslovne konkurentnosti putem e-business, e-commerce usluga“ Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva u suradnji s ECORYS Poljska održan je trodnevni seminar s ciljem upoznavanja polaznika – predstavnika potpornih institucija, obrazovnih institucija i poduzetnika s ključnim elementima e-business i e-commerce rješenja i koristi koje takvo poslovanje donosi poduzetnicima.

 

Svrha ovog treninga bila je predstavljanje ključnih elemenata e-poslovanja i njihove koristi za subjekte malog gospodarstva na način da zaposlenici poduzetničkih potpornih institucija mogu pružati informacije i podršku poduzetnicima.

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja odabrana je od strane neovisnih stručnjaka kao jedna od 10 institucija u Republici Hrvatskoj za provedbu projekta na razini županije, te je uloga PORE koordinacija projekta za Koprivničko-križevačku županiju. U edukaciji su, uz djelatnike PORA-e, sudjelovali i predstavnici Udruženja obrtnika Đurđevac, Križevačkog poduzetničkog centra d.o.o., Koprivničkog poduzetnika d.o.o., Obrtničke škole Koprivnica, Srednje strukovne škole Đurđevac i tvrtke SiS d.o.o., te Koprivničko-križevačke županije. Svi polaznici certificirani su i obučeni za trenera elektroničkog poslovanja s ciljem prenošenja znanja, pružanja informacija i podrške poduzetnicima u svim segmentima elektroničkog poslovanja.

Prvog dana tema predavanja bile su osnove elektroničkog poslovanja, prednosti i otpori uvođenja e-poslovanja, te podrška i resursi e-poslovanju. Predavanja je vodio gospodin Davor Maričić.

Drugog dana treninga polaznicima su predstavljeni sustavi u tvrtki (ERP, CRM i HRM), zakonodavstvo u okviru e-poslovanja i e-trgovanje kao sastavnica malih i srednjih poduzeća.

e-poslovanje 

Praktični primjeri e-poslovanja bili su tema radionice trećeg dana edukacije. Polaznici su upoznati s mogućnostima izrade web stranica, korištenjem CMS sustava za upravljanje web stranicama, korištenjem društvenih mreža za promociju, korištenjem marketinških i analitičkih alata na webu, te sustavima plaćanja putem interneta.

Trening e-poslovanje 

Edukaciju su vodili stručnjaci iz područja elektroničkog poslovanja, Davor Maričić, Sanja Penić i Siniša Begović. Kroz predavanja, praktične primjere, vježbe i skype razgovore s voditeljima portala shoppingcentar.com.hr i net.hr obrađen je širok spektar primjene e-poslovanja za povećanje konkurentnosti malih i srednjih poduzeća. Stečena znanja prenosit će se dalje kroz specijalizirane edukacije namijenjene poduzetnicima koje će se održavati u informatičkoj učionici koja će biti opremljena u okviru projekta.

Cilj projekta je poboljšanje konkurentnosti subjekata malog gospodarstva putem poticanja i podržavanja korištenja e-business i e-commerce rješenja. Korisnici projekta su poduzetničke potporne institucije – razvojne agencije, poduzetnički centri, poduzetnički inkubatori, tehnološki parkovi i subjekti malog gospodarstva, te ostale institucije, a provedba projekta je od 10. svibnja 2010. do 10. ožujka 2012. godine.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci