25 svi 2011

ŽUPAN KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE DARKO KOREN NA SAJMU REAL VIENNA PREDSTAVIO PODUZETNIČKE ZONE KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Koprivničko-križevačka županija se u okviru regije Sjeverna Hrvatska predstavila na Sajmu nekretnina i investicija Real Vienna 2011., koji je održan 24. i 25. svibnja u glavnom austrijskom gradu Beču. Varaždinska, Međimurska, Krapinsko-zagorska, Zagrebačka i Koprivničko-križevačka županija na sajmu su prezentirale poduzetničke zone na svom području, a bio je to prvi zajednički nastup ovolikog broja županija na jednom inozemnom sajmu. Ukupno je na samu sudjelovalo 150 izlagača iz 22 zemlje.

 
U organizaciji tvrtke Poslovne zone iz Varaždina na zajedničkom izlagačkom prostoru su potencijalnim investitorima i gostima dijeljeni promidžbeni materijali, a posebno zajednički katalog u kojem su prezentirane sve važnije poduzetničke zone sjeverne Hrvatske s podacima o pogodnostima, cijenama zemljišta i uvjetima za investitore. Naša Županija je zainteresiranima na sajmu ponudila i CD s detaljnijim podacima o poduzetničkim zonama Podravine i Prigorja.
 

Sajmu je prisustvovao župan Darko Koren sa suradnicima, koji se nakon otvorenja sajma pridružio drugim županima i dužnosnicima na zajedničkom prijemu u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beču, te susretu s gospodarstvenicima i dužnosnicima u Gradskoj vijećnici u Beču.

 
 
Veleposlanik Gordan Bakota pohvalio je zajednički nastup regije na sajmu istaknuvši kako je ovaj način izlaganja odlično prihvaćen u austrijskim poslovnim krugovima. Dodao je da je Austrija kao najveći strani investitor u Hrvatskoj naročito zainteresirana za ulaganje u sjevernoj Hrvatskoj, jer su županije u tom kraju poznate kao prijateljske za ulaganje. Kazao je i kako smatra da bi Hrvatska odavno izašla iz recesije da su svi ostali krajevi na razini gospodarstva i privlačenja investitora kao što je to na sjeveru Hrvatske.
 
U okviru sajma održan je i Gospodarski forum regije Sjeverne Hrvatske s temom „Mogućnosti ulaganja u regiju sjever“, na kojem je cijela regija uvodno predstavljena kao raj za investitore. Forum je privukao velik broj zainteresiranih slušatelja, a župani s područja regije su tom prilikom predstavili poduzetničke zone. Darko Koren je pozvao investitore u poduzetničke zone naše Županije, a naročito u one najveće: Koprivnički Ivanec, Gornji Čret i Kutnjak-Lunjkovec.
 
Izvor: Koprivničko-križevačka županija
Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci