25 svi 2011

ODRŽANA PREZENTACIJA PROJEKTA: „PROMOCIJA I PRUŽANJE SAVJETODAVNIH USLUGA MALIM I SREDNJIM PODUZETNICIMA – SMEPASS“

U prostorijama HGK Županijske komore Koprivnica, 25. svibnja 2011. godine održana je prezentacija projekta „SMEPASS – Promocija i pružanje savjetodavnih usluga malim i srednjim poduzetnicima“, koji provodi tvrtka Cifesal u suradnji sa SGS Nederland, a partner na projektu je Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva.

Prezentaciji su prisustvovali predstavnici Koprivničko-križevačke županije,  Bjelovarsko-bilogorske županije, PORE Razvojne agencije, Koprivničkog poduzetnika, grada Koprivnice, te poduzetnici kojima su konzultantske usluge i namijenjene. Projekt je predstavila gospođa Elena Economou, strana konzultantica uključena u provedbu projekta koja je naglasila da je cilj projekta povećanje konkurentnosti i profitabilnosti poslovanja malih i srednjih poduzetnika kroz pružanje iznimno praktične i profesionalne podrške.
 
 
U okviru projekta objavljen je natječaj na koji se mogu javiti mali i srednji poduzetnici, a krajnji rok za prijavu  u prvom ciklusu je 31. svibnja 2011. godine, dok će slijedeći natječajni ciklus trajati do 31. siječnja 2012. godine. Projektom su predviđene dvije vrste konzultanskih usluga  koje stoje poduzetnicima na raspolaganju a koje su ključne za konkurentnost malih i srednjih poduzetnika. To su:
1.       Marketing i razvoj proizvoda koji obuhvaća:
      – Istraživanje tržišta – razumijevanje tržišta
      – Praktični marketinški poslovi
      – Razvoj proizvoda – usklađivanje proizvoda s tržišnim
        potrebama
      – Prodajni i distribucijski kanali
      – Izvoz i međunarodni razvoj poslovanja.
2.       Upravljanje kvalitetom koje obuhvaća:
      –  Kontrola kvalitete – sistematski pristup isporuci
      –  Sustav upravljanja kvalitetom – postizanje dosljedne
        kvalitete
    – Potpuno upravljanje kvalitetom – holistički pristup     kvaliteti.

Predstavljanje projekta na nivou Republike Hrvatske započelo je od polovice svibnja i nastavlja se po cijeloj Hrvatskoj. Kampanja se odvija putem svih dostupnih medija: televizije, radia i održavanja radionica a u promotivnu kampanju uključene su i slijedeće tvrtke: NIKEL – prirodna kozmetika, Sirana Gligora – Pag, Azelija drvene kuće.  

 
U projektu će moći sudjelovati 200 malih i srednjih poduzetnika s područja cijele Hrvatske, a korištenje navedenih konzultantskih usluga u okviru projekta besplatano je  za poduzetnike koji će biti odabrani putem objavljenog natječaja. Prijavne obrasce zainteresirani poduzetnici mogu naći u promidžbenim letcima projekta ili na Internet stranici www.smepass.hr. Program je zajednički financiran od strane Republike Hrvatske i Europske Unije.

Ukoliko imate kakvih pitanja ili Vas zanima više o ovom projektu slobodno se javite u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja na adresi Braće Radića 2/1,  Koprivnica, tel. 621-978 ili putem e-maila: [email protected]“>[email protected]

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci