01 svi 2011

OTVOREN NATJEČAJ U OKVIRU PROGRAMA CIP EKO –INOVACIJE 2011.

Europska agencija za konkurentnost i inovaciju objavila je natječaj za program CIP Eco-innovation 2011.

Natječaj je otvoren svim pravnim osobama, no prioritet će biti dan tvrtkama srednje i male veličine. Natječaj je otvoren i za hrvatske pravne osobe.

 
Inicijativa EU Eko-inovacije ima za cilj potaknuti  projekte inovativnih proizvoda, procesa i usluga kojima je cilj učinkovitije i odgovornije korištenje prirodnih resursa. Program pruža financijsku potporu projektima iz različitih sektora kojima je cilj prevencija ili smanjenje štetnog utjecaja na okoliš tj. koji pridonose optimalnoj uporabi resursa, a sukladno politici prioriteta Europske unije u zaštiti okoliša. Projekti moraju biti od koristi za okoliš, inovativni i ekonomski održivi na srednji i dugi rok.

Financiranje se omogućuje s ciljem da potakne nove ideje a projekti moraju biti održivi i bez EU financiranja. Posebno se potiču projekti klastera kao ponuditelja kao i projekti koji doprinose većoj dodanoj vrijednosti te posjeduju visoki potencijal za širenje tržišta.

Glavna prioritetna područja poziva za prijave su:

1.  Recikliranje materijala

2.  Održivi građevinski proizvodi

3.  Prehrambeni sektor (hrana i piće)

4.  Voda (kvaliteta i učinkovitost)

5.  Ozelenjivanje poslovanja

Ovogodišnji proračun programa Eco-innovation je 36 milijuna EUR. Financiranje je moguće u maksimalnom omjeru od 50% ukupnih prihvatljivih troškova, s maksimalnim trajanjem projekata od 36 mjeseci.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je zaključno do 8. rujna 2011. godine do 17 sati.

Detaljnije informacije o programu Eko-inovacije možete pronaći na internet stranicama: http://ec.europa.eu/environment/eco-innovation/getting-funds/application-packs/index_en.htm

Za sve dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, na broj telefona 048/621-978 ili putem e-mail adrese  [email protected]“>[email protected] .

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci