25 tra 2011

OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA DODJELU NEPOVRATNIH NAMJENSKIH SREDSTAVA KAPITALNE POMOĆI ZA POTICANJE RAZVOJA I ODRŽIVOSTI PRERADE DRVA I PROIZVODNJE NAMJEŠTAJA

Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva objavilo je natječaj za dodjelu nepovratnih sredstava kapitalne pomoći za poticanje razvoja i održivosti prerade drva i proizvodnje namještaja Republike Hrvatske za 2011. godinu.

Ukupni iznos koje će Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva  u okviru ovog natječaja dodijeliti je 65.000.000,00 kuna.

Nepovratna namjenska sredstva kapitalne pomoći isključivo se dodjeljuju za novo investicijsko ulaganje i pripadajuće troškove koji do datuma podnošenja prijava na ovaj natječaj nisu plaćeni. Podnositelj prijave može prijaviti samo jedan opravdani trošak po samo jednoj od sljedećih kategorija državne potpore:
 

–          Istraživanje i razvoj i inovacije

–          Mali i srednji poduzetnici

–          Zaštita okoliša

Vlasnik više gospodarskih subjekata može prijaviti samo jedan opravdani trošak po samo jednoj od tri kategorije državne potpore.

Na natječaj se mogu prijaviti: proizvodna trgovačka društva, zadruge i obrti koji ostvaruju dobit/dohodak s proizvodnim, a ne uslužnim programom, a koji čini glavni ili pretežiti udjel u godišnjem ukupnom prihodu, a imaju slijedeće registrirane djelatnosti prema NKD-u 2007.: Prerada drva, proizvodnja proizvoda od drva i pluta (C 16); Proizvodnja namještaja (C 31) i Tehničko ispitivanje i analiza (M 71.2)-uslužna trgovačka društva neposredno povezana s preradom drva i proizvodnjom namještaja.

Kriteriji za podnošenje prijave: najmanje dva zaposlena na neodređeno vrijeme, te sjedište i vlastita proizvodnja registrirani u RH. Za pravno registriran oblik udruživanja više gospodarskih subjekata, podnositelj prijave mora imati najmanje jednog zaposlenog na neodređeno vrijeme i biti registriran sa sjedištem u RH.

Rok za prijavu na natječaj je zaključno do 23. svibnja 2011. godine.

Obrazac za prijavu kao i sve ostale informacije nalaze se na slijedećoj web stranici:  http://www.mrrsvg.hr/default.aspx?id=99.

Za detaljne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Braće Radića 2/1, 48000 Koprivnica, na broj telefona 048/621-978 ili na e-mail: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci