17 tra 2011

PODUZETNICI IZ KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE PREDSTAVILI SE NA 10. PO REDU SAJMU PROIZVODI HRVATSKOG SELA

U nedjelju, 17. travnja 2011. godine završila je 10. po redu sajamska priredba Proizvodi hrvatskog sela, koja je održana na jezeru Bundek u Zagrebu u organizaciji Grada Zagreba, Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo i Agrarnog savjetovanja d.o.o.

 

Sajam je započeo u petak, 15. travnja 2011. godine, a svečano otvorenje koje je bilo upriličeno u 12,00 sati okupilo je veliki broj uzvanika. Sajam je otvorio gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić, a prisutne su pozdravili i organizator sajma i direktor Agrarnog Savjetovanja d.o.o. gospodin Damir Kovačić, te državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja gospodin Josip Kraljičković.

Proizvodi Hrvatskog sela 

Na prodajnom dijelu izložbe podijeljenom na izlaganje domaćih suhomesnatih proizvoda, domaćih sireva, meda i ostalih pčelinjih proizvoda, eko-proizvoda, vina, rakija i likera, ulja i octa, ostalih prehrambenih proizvoda, proizvoda tradicijskih obrta i kućne radinosti, te na prodajnoj izložbi Drvo je prvo, predstavilo se ukupno 335 izlagača iz svih krajeva Hrvatske.

Osim prodajnog dijela izložbe i kulturno umjetničkog programa, posebno zanimanje posjetitelja izazvala je V. izložba hrvatskih pasmina domaćih životinja, III. Bambino kup i ocjenjivanje hrvatskih tradicijskih proizvoda.

 

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i ove je godine u okviru aktivnosti promocije poduzetništva Koprivničko-križevačke županije omogućila poljoprivrednim gospodarstvima, poduzetnicima i udrugama s područja Koprivničko-križevačke županije predstavljanje na ovom sajmu organizirajući nastup i financirajući kotizaciju za 49 izlagača za koje je nastup na sajmu bio besplatan.

Proizvodi Hrvatskog sela 

U svrhu promocije manifestacija s područja Grada Koprivnice, Turistička zajednica Grada Koprivnice je na sajmu predstavila Renesansni festival, dok je prigodno, uoči Uskrsa Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije na sajmu predstavila Pisanicu od srca.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci