21 ožu 2011

U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA ICPR – ODRŽAN JE SASTANAK NA TEMU OUTREACH KAMPANJE

U okviru provedbe projekta ICPR napredni razvoj investicijskog okruženja u četvrtak 17. ožujka 2011. godine u Koprivničko-križevačkoj županiji održan je sastanak na temu Outreach kampanje. Sastanku su prisustvovali viša stručna suradnica pri Ministarstvu gospodarstva,rada i poduzetništva gospođa Marija Vukelić, ključni ekspert na projektu  gospodin David Banks, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalnu djalatnost u Koprivničko-križevačkoj županiji gospodin Marijan Štimac, ravnateljica PORE Razvojne Agencije Podravine i Prigorja gospođa Melita Birčić ujedno i koordinator projekta za Koprivničko-križevačku županiju te njihovi suradnici.

Svrha Investor Outreach programa je analiza, identifikacija i odabir potencijalnih projekata za inozemna izravna ulaganja u Hrvatsku te unaprjeđenje poslovnih mogućnosti prepoznatih od strane županija. Na kraju programa bit će organizirane marketinške kampanje u inozemstvu na kojima će se s potencijalnim ulagačima razgovarati o poslovnim mogućnostima u Hrvatskoj.

Prijedlog od strane Ministarstva gospodarstva rada i poduzetništva je certifikacija Koprivničko-križevačka županije kao Županije poželjne za razvoj zdrastvene industrije.  Tijekom posjeta ključni ekpert gospodin David Banks iznio je da je danas zdravstvena industrija konkretnije farmaceutska brzorastuća, izrazito atraktivna naročito mlađim generacijama; uvjeti za rad su izvrsni i Hrvatska  posjeduje velik potencijal za razvoj tog sektora. Koprivničko-križevačka županija posjeduje značajan potencijal za razvitak te industrije, na području Županije je tvrtka Belupo druga farmaceutska kompanija u državi, u neposrednoj blizini smještena je još nekolicina farmaceutskih tvrtki, ima farmaceutsku školu koja priprema kadrove za tu industriju i na 90 kilometara je farmaceutski fakultet tako da zadovoljava potrebe i za visoko školovanom radnom snagom.

Tim povodom organiziran je i posjet farmaceutskoj tvrtki Belupo, poslovnim zonama na području Županije te Srednjoj školi u Koprivnici kako bi se dobio uvid u raspoloživ stručni kadar u području farmaceutske industrije.

U okviru posjeta tvrtki Belupo, razgledana je tvornica krutih lijekova, te su se sudionici sastanka upoznali sa suvremenom tehnologijom u proizvodnji lijekova i maziva u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Tijekom posjeta Srednjoj školi ravnatelj Zdravko Sabolek je iznio vrlo dobru suradnju s vodećim tvrtkama u našoj Županiji, Podravkom i Belupom radi čega se  ciljano provode programi prehrambenog  i farmaceutskog tehničara, te od ove godine i prvi medicinski razred po petogodišnjem programu. Ujedno je istaknuo da su se svi polaznici tih smjerova prijavili za polaganje državne mature tako da planiraju daljnje školovanje što je izrazito važno za budući razvoj zdravstvene industrije.

Predstavnici Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva bili su izrazito zadovoljni viđenim i vjeruju da će planiran put u Sjedinjene Američke države, marketinška kampanja te ciljano obraćanje i posjet farmaceutskim kompanijama pružati pozitivne rezultate i  ostvariti značajne kontakte za privlačenje stranih investicija u Koprivničko-križevačku županiju.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci