06 ožu 2011

DESETA PO REDU SAJAMSKA PRIREDBA „PROIZVODI HRVATSKOG SELA“

Na prostoru Jezera Bundek u Zagrebu od 15. do 17. travnja 2011. godine, održat će se 10. po redu sajamska priredba PROIZVODI HRVATSKOG SELA.

PROIZVODI HRVATSKOG SELA su specijalizirana sajamska priredba na kojoj se izlažu, promoviraju i prodaju proizvodi hrvatskog sela: hrana i piće, proizvodi tradicijskih obrta i kućne radinosti, a cilj im je:

  • omogućiti posjetiteljima Sajma degus-taciju i kupnju tradicijskih domaćih proizvoda,
  • pomoć proizvođačima hrvatskih tradicijskih proizvoda u promociji i prodaji njihovih proizvoda,
  • obogaćenje domaće turističke ponude jednom atraktivnom manifestacijom na kojoj strani turisti mogu upoznati okuse i mirise Hrvatske i dio njenog kulturnog naslijeđa kroz proizvode kućne radinosti, tradicijskih obrta, te nastupe kulturno-umjetničkih društava,
  • upoznavanje predškolske i školske djece s hrvatskim tradicionalnim proizvodima, te hrvatskim pasminama domaćih životinja.

PROIZVODI HRVATSKOG SELA doprinjeli su većem interesu domaćeg tržišta za proizvode sa sela, a proizvođače većeg broja proizvoda posebice prerađevina, ohrabrili i potakli da povećaju proizvodnju i legaliziraju ponudu. U proteklih devet godina održavanja sajma, izlagalo je oko 2.000 proizvođača, a posjetilo ga je više od 70.000 posjetitelja.

Na ovogodišnjim PROIZVODIMA HRVATSKOG SELA pored tradicionalnih prodajnih izložbi hrane, pića, rukotvorina i suvenira, sajam će ponuditi i posebno atraktivnu 5. izložbu hrvatskih pasmina domaćih životinja, III Bambino kup, ocjenjivanje izloženih proizvoda, te pripremanje i kušanje hrvatskih tradicionalnih jela. U programu sajma je i bogat kulturno umjetnički program.

Na ovogodišnjem sajmu očekuje se oko 400 izlagača iz svih dijelova Hrvatske i oko 20.000 posjetitelja.

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i ove godine organizira zajednički nastup poduzetnika s područja Koprivničko-križevačke županije na 10. po redu sajamskoj priredbi Proizvodi hrvatskog sela koji će za poduzetnike biti besplatan.

Za sve detaljne informacije kao i prijavu za nastup na sajmu, pozivamo sve zainteresirane poduzetnike, da se jave u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja na broj telefona 048/621-978.    

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci