27 velj 2011

MINISTARSTVO OBITELJI, BRANITELJA I MEĐUGENERACIJSKE SOLIDARNOSTI OBJAVILO JAVNI POZIV ZA PRIJAVU PROJEKATA KOJI SE ODNOSE NA RAD KLUBOVA ZA MLADE

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti objavilo je javni poziv za prijavu projekata koji se odnose na rad klubova za mlade za dodjelu financijske potpore iz sredstava Državnog proračuna za 2011. godinu.

Na ovaj Poziv mogu se prijaviti projekti klubova za mlade na lokalnoj razini koji se odnose na njihov rad i vođenje. Mladima se smatraju osobe od 15. do 30. godine, a klubom za mlade javni prostor namijenjen organiziranju slobodnog vremena mladih u lokalnoj zajednici u kojoj mu je sjedište, uz uvjete da:

– pruža svakodnevni program/aktivnosti/usluge za mlade

  (najmanje 5 dana ili 30 sati tjedno),

– svojim aktivnostima pokriva najmanje 3 različita

   područja interesa mladih,

– pružanjem usluga mladima zadovoljava javni interes,

– veći dio programa kreiraju i provode mladi za mlade,

– program bude usmjeren na neformalno obrazovanje,

– pruža potporu razvoju volonterskih aktivnosti mladih,

– pruža mogućnost mladima za vlastitu organizaciju

  slobodnog vremena,

– ima voditelja ili odgovornu osobu za rad kluba za mlade

   u dobi od 15. do 30. godine,

– ostvaruje suradnju s lokalnom samoupravom, bilo

  osiguravanjem prostora za klub za mlade bez naknade, bilo
  sufinanciranjem aktivnosti kluba za mlade ili na neki drugi način.

Na natječaj se može prijaviti svaka Udruga koja svojim radom pridonosi socijalnom osnaživanju mladih u Republici Hrvatskoj, te ima pravo prijaviti jedan projekt. 

 
Najniži iznos koji se za projekt može odobriti je10.000,00 kuna, a najviši iznos koji se udruzi može odobriti za provedbu projekta je 50.000,00 kuna. Financijska potpora odnosi se na razdoblje od 12 mjeseci (najkasnije do 31. prosinca 2011. godine).
 

Rok za podnošenje prijava je 18. ožujka 2011. godine.

Obrasci za prijavu, zajedno s uputama za prijavljivanje, dostupni su na web stranici Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti: http://www.mobms.hr/natjecaji-i-javna-nabava/aktualni-natjecaji.aspx.

 
Za detaljne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Braće Radića 2/1, 48000 Koprivnica ili na
e-mail. [email protected]“>[email protected].
Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci