23 velj 2011

U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA MOBILE REGION ODRŽANA PREKOGRANIČNA KONFERENCIJA O ZAPOŠLJAVANJU

U srijedu, 23. veljače 2011. godine u Zalakarosu u Mađarskoj održana je Prekogranična konferencija o zapošljavanju u okviru provedbe projekta MOBILE REGION.

Cilj konferencije bio je razmjena znanja i iskustva na području razvoja tržišta rada, zapošljavanja i općenito razvoja ljudskih potencijala u prekograničnom području.

Konferenciji je prisustvovalo pedesetak sudionika, predstavnika projektnih partnera i dionika koji se bave tržištem rada iz Županije Zala, Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije.

 

Konferenciju je otvorio dr. Janos Sipos, glavni pročelnik Glanvog odjela za monitoring i kontrolu prava u Područnom vladinom uredu Županije Zala koji je prezentirao nedavno uvedenu reorganizaciju državne uprave u Mađarskoj i u Županiji Zala kroz uspostavu Vladinih ureda.

Predstavnik Vodećeg partnera Darko Radanović ispred Međimurske županije prezentirao je dosad provedene aktivnosti u okviru projekta MOBILE REGION, kao i sve aktivnosti koje slijede do kraja provedbe projekta.

Renata Fullerne Verger ispred Gospodarske i industrijske komore Županije Zala prezentirala je ulogu gospodarskih komora u strukovnom obrazovanju u Mađarskoj, a Ambrus Kiss prezentirao je stanje na tržištu rada u Županiji Zala, te primjere dobre prakse u profesionalnoj orijentaciji.

Vladimir Zebec, pročelnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područne službe Čakovec prezentirao je stanje na tržištu rada u Međimurskoj županiji, dok je aktivnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područne službe Varaždin, kao i stanje na tržištu rada u Varaždinskoj županiji prezentirala pročelnica Jasenka Hutinski.

Aktivnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područne službe Čakovec na području profesionalnog usmjeravanja i obrazovanja prezentirala je Sanja Ježić.

Mogućnosti financiranja EU projekata u Republici Hrvatskoj s naglaskom na projekte u okviru IV komponente IPA programa Razvoj ljudskih potencijala prezentirala je Senada Ranilović ispred PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja koja je dala pregled svih grant shema u okviru navedene IV komponente IPA-e, zatim pregled aktivnosti PORE u projektu MOBILE REGION, te sve projekte sufinancirane nacionalnim i EU sredstvima koje PORA provodi.

 
 

Organizator konferencije bio je projektni partner – Zavod za zapošljavanje Županije Zala.

Za ovaj sadržaj odgovorna je PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i on ne može odražavati mišljenje i stajalište Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci