03 velj 2011

OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA SUFINANCIRANJE PROJEKATA RJEŠAVANJA PRISTUPAČNOSTI OBJEKTA OSOBA S INVALIDITETOM

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti je 1. veljače 2011. godine objavilo Javni poziv za sufinanciranje Projekata rješavanja pristupačnosti objekata osoba s invaliditetom, sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2011. godini na području Republike Hrvatske.

Zahtjev za sufinanciranje prilagodbe građevine po ovom javnom pozivu mogu podnijeti jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje ispunjavaju uvjet da djeluju na području Republike Hrvatske i da provode djelatnosti usmjerene potrebama zajednice.

Ovim Javnim pozivom sufinancirat će se građevine javne i poslovne namjene, njihov dio ili oprema: rampa, stubište, dizalo, vertikalno podizna platforma, koso podizna sklopiva platforma, ulazni prostor, WC, kupaonica, učionica, ulaz u vodu na plaži i na bazenu, orijentacijski plan za kretanje u građevini, stajalište i peron, parkirališno mjesto, javna pješačka površina, semafor, pješački prijelaz, pješački otok i raskrižje.

Pristupačnost, unaprjeđenje pristupačnosti i jednostavna prilagodba pristupačnosti osigurava se obveznim projektiranjem i izvođenjem građevina na način da sadrže obvezne elemente pristupačnosti i/ili da udovoljavaju uvjetima uporabe pomagala osoba s invaliditetom na način i u slučajevima propisanim Pravilnikom o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti (NN 151/05).

Prijave na Javni poziv podnose se u roku od 30 dana od dana od ove objave.

Zahtjevi se dostavljaju isključivo poštanskim putem na adresu: Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Radna skupina za projekt rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom, s naznakom „prilagodba građevine, njezinog dijela ili opreme”, Zagreb, Trg hrvatskih velikana 6.

Detaljnije informacije mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici Ministarstva http://www.mobms.hr/natjecaji-i-javna-nabava/aktualni-natjecaji.aspx.

Za sve dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Braće Radića 2/1, Koprivnica, na tel: 621-978 ili putem e-maila: [email protected]

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci