20 ruj 2010

U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA DRAVA-GASTROLOBBY ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE

U okviru provedbe projekta DRAVA-GASTROLOBBY u ponedjeljak, 20. rujna 2010. godine u prostorijama Koprivničko-križevačke županije održana je konferencija za medije. Na konferenciji za medije najavljeno je održavanje druge dvodnevne gastronomsko kulturne manifestacije koja će se održati u Koprivničko-križevačkoj županiji, u subotu 25. rujna 2010. godine u općini Legrad u centru Legrada, a nastavit će se radnim sastankom projektnih partnera u nedjelju 26. rujna 2010. godine u Hlebinama i Đurđevcu.

 
Konferenciji za medije prisustvovali su predstavnici projektnih partnera: ispred hrvatskih projektnih partnera zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije gospodin Ivan Pal, ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja gospođa Melita Birčić, direktor Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije gospodin Zdravko Mihevc i ispred Glavnog korisnika županije Somogy gospođa Aliz Baranyo i gospodin Istvan Pentek.   
 
 
Konferenciju je uvodno otvorio zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ivan Pal. Ispred hrvatskih partnera obratili su se direktor Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije gospodin Zdravko Mihevc i ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja gospođa Melita Birčić, a ispred Glavnog korisnika županije Somogy gospođa Aliz Baranyo i gospodin Istvan Pentek.
 
 

Ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja gospođa Melita Birčić naglasila je dugogodišnju dobru suradnju županije Somogy i Koprivničko-križevačke županije što je i formalizirano Sporazumom o suradnji potpisanim 1997. godine. Međusobna suradnja svake je godine sve intenzivnija, a posebno između institucija s obje strane i to u svim područjima od kulture, gospodarstva, turizma, a i ovaj projekt rezultat je te suradnje. Projekt DRAVA-GASTROLOBBY obuhvaća organizaciju i održavanje dviju gastronomsko-kulturnih manifestacija s mađarske i hrvatske strane granice čiji je cilj povezivanje potencijalnih projektnih partnera s područja IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013 i promicanje kulturnih vrijednosti hrvatske i mađarske manjine u pograničnom području. Prva od dviju predviđenih gastronomsko-kulturnih manifestacija održana je 15. i 16. svibnja 2010. godine u gradu Barcsu, te u pograničnim općinama Csokonyavisonta i Lakocsa u Mađarskoj.

 
Druga manifestacija predviđena projektom s hrvatske strane granice u Koprivničko-križevačkoj županiji započet će u subotu, 25. rujna 2010. godine u centru Legrada.
 
Prvi dan manifestacije održat će se natjecanje u kuhanju za kuharske timove s područja IPA Programa sastavljene od dužnosnika i predstavnika institucija, dok će se drugi dan održati workshop o mogućnostima buduće zajedničke suradnje, te o izradi zajedničkih projektnih prijedloga u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013.
 
Prezentirana su i dva kataloga na hrvatskom i mađarskom jeziku izrađena tijekom provedbe projekta.
 
GDJE RIJEKE SPAJAJU

PROJEKT

 

 Prekogranična gastronomsko-kulturna suradnja –

susret dviju kultura na hrvatsko-mađarskoj granici

PROGRAM

25. rujna 2010. godine

Mjesto održavanja: Općina Legrad – centar kod Društvenog doma

 

11.00 Svečano otvorenje manifestacije

11.15 Natjecanje u kuhanju za kuharske timove s područja IPA

          Programa Prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska
          2007-2013

13.00 Prezentacija i degustacija jela pripremljenih od strane

          kuharskih timova

          Ručak za sve sudionike programa, ocjenjivanje

          pripremljenih jela

15.00 Proglašenje pobjednika kuharskih timova

12.00 – 15.00 Prateći programi

– nastupi kulturno-umjetničkih društava s područja županije 
  Somogy i Koprivničko-križevačke županije
– prezentacija starih obrta pograničnog područja, suvenira,
  autohtonih proizvoda

26. rujna 2010. godine

Mjesto održavanja: Općina Hlebine i Grad Đurđevac

10.00 Posjet Galeriji Hlebine i „Galeriji Josip Generalić“

11.30 Posjet Starom gradu u Đurđevcu i Galeriji Stari grad s

          donacijom Ivana Lackovića Croate

12.45 Radni sastanak predstavnika Županija s područja IPA

          Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 
          2007-2013 na slijedeće teme:
          – prezentacija predstavnika mađarskih i hrvatskih županija o
            provedenim projektima i iskustvima u okviru
            IPA Programa
          – diskusija o mogućnostima buduće zajedničke suradnje, te
            o izradi zajedničkih projektnih prijedloga u okviru IPA 
            Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska
            2007-2013
 

Za ovaj sadržaj odgovorna je PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i on ne može odražavati mišljenje i stajalište Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci