01 lip 2010

ODRŽAN PRVI SASTANAK RADNE SKUPINE ZA IZRADU AKCIJSKOG PLANA ZAPOŠLJAVANJA MLADIH

 

U utorak, 01. lipnja 2010. godine u prostorima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područne službe Križevci održan je prvi sastanak Radne skupine u okviru provedbe projekta „Mladi na tržištu rada“.

Projekt „Mladi na tržištu rada“ provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje u suradnji s konzultantskom kućom GOPA u ukupno osam županija, a cilj mu je okupiti sve dionike koji su na regionalnoj razini povezani s problematikom zapošljavanja mladih. Krajnji rezultat projekta bit će izrađen Akcijski plan zapošljavanja mladih na regionalnoj razini koji će obuhvaćati konkretne mjere za povećanje broja zapošljavanja mladih u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Na prvoj radionici Radne skupine sudjelovalo je 25 sudionika ispred ukupno 13 institucija iz Koprivničko-križevačke županije koji će sudjelovati u izradi Akcijskog plana zapošljavanja mladih: predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnih službi Križevci, Koprivnica i Đurđevac, predstavnici Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice, Grada Đurđevca i Grada Križevaca, PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, HGK Županijske komore Koprivnica, HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i Udruženja obrtnika Koprivnica, Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima, Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci, Udruge K.V.A.R.K. i Mreže mladih Hrvatske, Saveza samostalnih sindikata – Ured u Koprivničko-križevačkoj županiji, Poduzetničkog centra d.o.o. Križevci, Udruge invalida Grada Križevaca, te tvrtki Radnik d.d. i Podravka d.d kao predstavnika poslodavaca.

Na radionici su identificirani ključni problemi i moguća rješenja vezana uz problematiku zapošljavanja mladih. U slijedećih godinu dana izradit će se šest projektnih prijedloga, a definiran je i sastav Task Force skupine koja će operativno raditi na detaljnijoj razradi projektnih prijedloga, a u čijem sastavu je i PORA.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci