23 svi 2010

MINISTARSTVO TURIZMA OBJAVILO JAVNI POZIV „UPOZNAJ HRVATSKU“

 

Ministarstvo turizma je u okviru Programa poticanja stvaranja (osmišljavanja i promocije) novih turističkih proizvoda u 2010. godini objavilo javni poziv pod nazivom „Upoznaj Hrvatsku“.

Ciljevi programa su stvaranje (osmišljavanje i promocija) novih složenih turističkih proizvoda (izleta, paketa i tura), koji obuhvaćaju turistički nerazvijena područja i/ili se realiziraju u razdobljima pred i post sezone, zatim stvaranje i promidžba novih turističkih proizvoda (izleta, paketa i tura) za tzv. „tržište posebnih interesa“, povećanje razine primjene profesionalnih standarda u poslovanju turističkih agencija-destinacijskih menadžment kompanija, te razvijanje ponude selektivnih oblika turizma (ruralni, edukativni, kreativni, istraživački, volonterski, kulturni, arheološki, geološki, ornitološki, botanički, gastro i enološki, pustolovni, ekoturizam i slični oblici turizma).

Prijaviti se mogu turističke agencije sa sjedištem u Republici Hrvatskoj koje organiziraju i prodaju usluge izleta i paket aranžmana.

Postupak kandidranja na javni poziv sastoji se od dvije faze. Prva faza uključuje odabir nositelja projekata koji će po odabiru biti pozvani da prijave svoje projekte na drugu fazu programa. druga faza će uključivati odabir kandidiranih projekata.

Rok za prijavu za kandidiranje nositelja projekata u prvoj fazi je zaključno do 30. lipnja 2010. godine, a rok za prijavu za kandidiranje projekata u drugoj fazi programa je zaključno do 20. srpnja 2010. godine.

Ministarstvo turizma sufinancira do 50% ukupnih troškova razvoja (osmišljavanje i promocija) pojedinačnog programa, a najviše do 20.000,00 kn po kandidiranom programu izleta, a najviše do 30.000,00 kn po kandidiranom programu paket aranžmana ili ture. Maksimalan iznos ukupne potpore je 150.000,00 kn po pojedinom korisniku.

Sve informacije i potrebna dokumentacija dostupni su na slijedećoj web adresi:

http://www.mint.hr/default.aspx?id=370.

Za sve dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Braće Radića 2/1, Koprivnica, tel: 621-978 ili putem e-maila: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci