05 svi 2010

NAJAVA KONFERENCIJE ZA MEDIJE U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA DRAVA-GASTROLOBBY

U okviru provedbe projekta „DRAVA–GASTROLOBBY Prekogranična gastronomsko-kulturna suradnja-susret dviju kultura na hrvatsko-mađarskoj granici“ koji je odobren za sufinanciranje na temelju prvog natječaja u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013. održat će se prva konferencija za medije.

U okviru provedbe projekta predviđene su dvije dvodnevne gastronomsko-kulturne manifestacije s obje strane granice. Prva manifestacija održat će se 15. i 16. svibnja 2010. godine u gradu Barču i u Općini Lukovišće u Mađarskoj, dok će se druga manifestacija održati u Koprivničko-križevačkoj županiji u Općini Legrad 25. i 26. rujna 2010. godine. Na manifestacijama će sudjelovati dužnosnici i predstavnici ukupno 11 županija iz Mađarske i Hrvatske koje pripadaju području IPA programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013. koji će se natjecati u pripremanju kuharskih specijaliteta podijeljeni u 11 timova.

Cilj projekta DRAVA-GASTROLOBBY je jačanje i unapređivanje prekogranične suradnje između institucija i manjina u Koprivničko-križevačkoj županiji i županiji Somogy, te razmjena kulturno-povijesnih vrijednosti.

Prva od dvije dvodnevne gastronomsko-kulturne manifestacije održat će se 15. i 16. svibnja 2010. godine u Barču i Općini Lukovišće u Mađarskoj, a na kojoj će se održati natjecanje u kuhanju za timove sastavljene od dužnosnika i predstavnika 11 županija s područja IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013.

Konferencija za medije održat će se 11. svibnja 2010. godine s početkom u 13,30 sati u Barču u Mađarskoj u prostoru Gradske vijećnice, ulica Bajcsy-Zs. broj 46., na kojoj će se predstaviti detaljan program dvodnevne gastronomsko-kulturne manifestacije u Mađarskoj koja će se održati 15. i 16. svibnja 2010. godine u Barču i u Općini Lukovišće. Također će se predstaviti i promotivni materijali izrađeni u projektu.

Konferenciji za medije prisustvovat će predstavnici Vodećeg partnera županije Somogy, te predstavnici PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja i Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije kao partneri u provedbi projekta.

 

Za ovaj sadržaj odgovorna je PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i on ne može odražavati mišljenje i stajalište Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci