28 tra 2010

OBILJEŽAVANJE EUROPSKOG TJEDNA 2010.

 

Prigodom obilježavanja Dana Europe koji se slavi 09. svibnja, te obilježavanja Europskog tjedna, Županijski savjet za europske integracije Koprivničko-križevačke županije u suradnji s Ministarstvom vanjskih poslova i europskih integracija i ove će godine nizom aktivnosti prezentirati građanima aktualna kretanja Republike Hrvatske prema Europskoj uniji.

Europski tjedan obilježiti će se u sva tri grada naše županije u periodu od 3.-9. svibnja 2010. godine, a u okviru prezentacija  održati će se i prigodna natjecanja učenika osnovnih i srednjih škola, te brojna kulturna događanja.

U ponedjeljak 03. svibnja 2010. godine u vremenu od 10,00 do 12,00 sati ispred Gradske tržnice na Zrinskom trgu biti će postavljeni EU štandovi obrtnika i ustanova na kojima će biti prezentirane aktivnosti Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, obrtnika, PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, HGK-Županijske komore Koprivnica, Dječjeg vrtića “Smješak” Koprivnica i Obrtničke škole Koprivnica, a osim toga zainteresiranim građenima će se ponuditi i anketa kako bi provjerili svoje znanje o EU.

EU štand u Đurđevcu  postaviti će se 06. svibnja ispred Gradske tržnice u vremenu od 10,00 do 12,00 sati, dok će se u Križevcima EU štand postaviti 07. svibnja 2010. godine, također ispred Gradske tržnice u vremenu od 10,00 do 12,00 sati.

Od ostalih aktivnosti koje se nude posjetiteljima tu su još:

–  radionica dječjeg vrtića “Smješak” Koprivnica, koja će se održati na glavnom gradskom trgu  u vremenu od  11,00 – do 12,00 sati,
 
– kazališna predstava “Djevojčica i roda “Teatra Merkuri Bjelovar, koja će se održati u  Koprivnici,  5. svibnja 2010. u  9.30 sati u Domu mladih,
 
– glazbena večer posvećena Fredericu Chopenu povodom 200 godišnjice rođenja skladatelja, 5. svibnja 2010. godine  s početkom u 19,00 sati.

U okviru „Europskog tjedna poduzetništva“ – EDE, u srijedu 12. svibnja 2010. godine u prostoriji HGK-a, Ulica J. Vargovića 1/I., u organizaciji PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, HGK-Županijske komore Koprivnica, HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i Županijskog savjeta za europske integracije Koprivničko-križevačke županije održati će  predavanje na temu „Strategija razvoja ženskog poduzetništva“. Na okruglom stolu će gostovati gospođa Tihana Kraljić, ravnateljica Uprave za malo gospodarstvo, Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

Aktivnosti vezane uz europski tjedan nastaviti će se tijekom mjeseca svibnja, a potrajati će sve do mjeseca rujna kada ponovono kreće provedba projekta “Drava nas spaja, a ne razdvaja” koju provodi Drava dokumentacijski centar i Gimnazija “F. Galović” Koprivnica uz sufinanciranje ŽSEI-a.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci