06 lis 2009

ZAVRŠNE PRIPREME ZA 11. PO REDU ŽUPANIJSKU MANIFESTACIJU DANI VOĆA 2009. GODINE KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE – održana 2. sjednica Organizacijskog odbora

U ponedjeljak, 05. listopada 2009. godine u prostorijama Koprivničko-križevačke županije  održana je druga po redu sjednica Organizacijskog odbora Dana voća 2009. godine Koprivničko-križevačke županije.

Organizatori manifestacije su Koprivničko-križevačka županija, Grad Đurđevac, Natura Agro d.o.o. iz Đurđevca, Županijske službe Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu, Udruga voćara i proizvođača voćnih prerađevina Koprivničko-križevačke županije i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

Ovogodišnji 11. po redu Dani voća Koprivničko-križevačke županije održat će se 16. i 17. listopada 2009. godine na već tradicionalnoj lokaciji Trga Svetog Jurja u Đurđevcu.

Prvog dana manifestacije 16. listopada 2009. godine s početkom u 17,00 sati u Velikoj vijećnici Grada Đurđevca Obrtničkog doma u Đurđevcu održati će se stručni skup na temu: «Udruživanje i plasman proizvoda na inozemno tržište» koji će obuhvatiti slijedeća predavanja

1.        Proizvodnja voćnih vina

 Mr.sc. Ivana Alpeza voditeljica Odjela za vinarstvo 

             Centra za poljoprivredu, hranu i selo

2.       Standardizacija proizvodnje kao bitan element jačanja konkurentnosti proizvođača

       Krunoslav Dugalić, dipl.ing.agr., predstojnik Odjela za

             voćarstvo, Poljoprivredni institut Osijek

3.        Klaster kao model udruživanja u poljoprivredi

 Stjepan Zorić, ing.agr., predsjednik Klastera Slavonska 

             jabuka i. Ivana Jurić,  dipl.oec., project manager, 
             Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje

4.        Mogućnosti izvoza voća i voćnih prerađevina»

 Božica Marković, dipl.ing., direktorica Sektora za 

             poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo 
             Hrvatske gospodarske komore.  

Drugog dana manifestacije održati će se izložbeno prodajni dio manifestacije Dani voća 2009. godine Koprivničko-križevačke županije.

Svečano otvorenje manifestacije održati će se u subotu 17. listopada 2009. godine s početkom u 10,00 sati na središnjem gradskom trgu, Trgu Svetog Jurja u Đurđevcu. Svečanom otvorenju prethoditi će izložba slika iz donacije I. Lackovića Croate “Voćna paleta” koja će biti otvorena od 9,30 sati u prostorima gradske knjižnice grada Đurđevca.  

Manifestacija Dani voća Koprivničko-križevačke županije i ove se godine održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, a uz već tradicionalne sadržaje izložbu i prodaju voća i voćnih prerađevina, biranje najljepše uređenih štandova, manifestacija će biti popraćena i bogatim kulturno-umjetničkim programom na kojem će nastupiti KUD Petar Preradović, te HPD Ferdo Rusan iz Virja.

Na manifestaciji će biti prikazan tradicionalni način pečenja pekmeza u izvedbi Foruma žena iz Đurđevca i Udruge žena Svetojanke iz Svete Ane, prikaz pečenja rakije u izvedbi Udruge voćara i vinogradara Đurđevac i Udruge žena Svetojanke iz Svete Ane, a po prvi put ove godine OPG Pandur iz Kozarevca prikazat će pripremu soka od jabuka, dok će se učenici Obrtničke škole Koprivnica predstaviti pečenjem kolača od voća. Već tradicionalno, održat će se i ocjenjivanje i odabir najbolje jabuke, te izbor tri najljepše uređena štanda.

Bogate nagrade za prva tri najljepše uređena štanda osigurat će Koprivničko-križevačka županija, Natura Agro d.o.o. iz Đurđevca, te Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu.

Pozivamo sve zainteresirane da posjete ovogodišnju 11. po redu manifestaciju Dani voća 2009. Koprivničko-križevačke županije, kao i stručni skup koji će i ove godine ponuditi mnoštvo zanimljivih sadržaja i korisnih savjeta. 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci