28 tra 2009

EUROPSKI TJEDAN MALOG I SREDNJEG PODUZETNIŠTVA 2009.

Europski tjedan malog i srednjeg poduzetništva održava se od 6. do 14. svibnja 2009. godine, a svrha mu je promocija poduzetništva diljem Europe s ciljem obavještavanja poduzetnika o potporama koje su im dostupne na europskoj, nacionalnoj i lokalnoj razini. U okviru Europskog tjedna malog i srednjeg poduzetništva poduzetnici mogu doznati mnogo informacija, savjeta i ideja koje će im pomoći u razvijanju njihovih daljnjih poslovnih aktivnosti.  Kampanja pokriva aktivnosti vezane uz malo i srednje poduzetništvo u 34 zemlje, te pomaže poduzetnicima početnicima i onima koji posluju već neko vrijeme, te ohrabruje mlade ljude da odaberu poduzetništvo kao svoju karijeru. U Europi postoji 23 milijuna malih i srednjih poduzetnika koji zapošljavaju mnogobrojne Europljane pa je stoga cilj Europske unije smanjiti troškove kod pokretanja posla i sam početak poduzetnicima učiniti lakšim.

U okviru Europskog tjedna malog i srednjeg poduzetništva PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja u suradnji s partnerima Koprivničko-križevačkom županijom, HGK Županijskom komorom Koprivnica, HOK Obrtničkom komorom Koprivničko-križevačke županije i Županijskim savjetom za europske integracije Koprivničko-križevačke županije organizira konferenciju na temu „Konkurentnost malih i srednjih poduzetnika“ koja će se održati 06. svibnja 2009. godine u Koprivnici u prostorima HGK Županijske komore Koprivnica u vremenu od 12,00 do 13,30 sati.

Cilj konferencije je jačanje dijaloga između predstavnika regionalne i lokalne uprave, potpornih institucija i poduzetnika o trenutnim problemima i aktualnostima u poduzetništvu na području Koprivničko-križevačke županije, uz mogućnost predlaganja novih mjera koje će doprinijeti budućem razvoju i konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva na domaćem i EU tržištu. Konferenciji će uz domaćine župana Koprivničko-križevačke županije gospodina Darka Korena i predsjednika HGK Županijske komore Koprivnica gospodina Miroslava Vitkovića, nazočiti šef Delegacije Europske komisije pri Republici Hrvatskoj gospodin Vincent Degert, veleposlanici Mađarske i Italije, predstavnici veleposlanstava Češke i Finske, gospođa Tihana Kraljić, ravnateljica Uprave za malo gospodarstvo pri Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva, gospodin Pero Bilušić, načelnik Odjela za komunikacijsku strategiju pri Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija, gospođa Vesna Trnokop-Tanta, potpredsjednica Hrvatske gospodarske komore, gospodin Natko Vlahović, šef Odjela za gospodarstvo i međunarodnu suradnju pri Hrvatskoj obrtničkoj komori, a okupit će se i oko pedesetak sudionika malih i srednjih poduzetnika, te potpornih institucija za poduzetnike koje djeluju na području Koprivničko-križevačke županije.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci