08 tra 2009

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE, RIBARSTVA I RURALNOG RAZVOJA OBJAVILO NATJEČAJ ZA KALCIFIKACIJU/KALCIZACIJU POLJOPRIVREDNIH POVRŠINA

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja objavilo je natječaj u okviru Mjere 5. «Ulaganja u obiteljska poljoprivredna gospodarstva, uzgajališta riba i školjaka, privatne šume te uzgoj divljači (objekti i oprema za poljoprivrednu, akvakulturnu, šumarsku i lovačku proizvodnju)» za 2009. godinu pod nazivom «Kalcifikacija/kalcizacija poljoprivrednih površina».

Cilj natječaja je poboljšanje plodnosti tla kalcifikacijom/kalcizacijom kiselih tala, povećanjem prinosa na tim površinama što povećava konkurentnost poljoprivrednih proizvođača i bolje korištenje poljoprivrednih resursa.

Sudionici natječaja su komercijalna obiteljska poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava.

Ministarstvo sufinancira 50% opravdanih troškova ulaganja, a najviše do 200.000,00 kn po korisniku. Sredstva se odobravaju na temelju analize tla.

Sredstva su namijenjena za pokriće slijedećih troškova:

–         analize tla zemljišta za poljoprivrednu proizvodnju za vlastite potrebe financirati će se s 250,00 kn po uzorku

–         kupnje kalcijevog oksida, kalcitnog ili dolomitnog živog vapna za kalcifikaciju/kalcizaciju kiselih tala.

Podnositelj zahtjeva može podnijeti samo jedan zahtjev na ovaj natječaj.

Rok za podnošenje zahtjeva je 17. lipnja 2009. godine.

Za sve dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Braće Radića 2/1, Koprivnica, tel: 621-978 ili putem e-maila: [email protected]“>[email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci