08 tra 2009

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE, RIBARSTVA I RURALNOG RAZVOJA OBJAVILO NATJEČAJ ZA UREĐENJE I OPREMANJE OBJEKATA ZA PRERADU VLASTITIH POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA NA OPG-u

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja objavilo je natječaj u okviru Mjere 6. «Prerada, skladištenje i trženje poljoprivrednih, ribarskih i šumarskih proizvoda» za 2009. godinu pod nazivom «Program uređenja i opremanja objekata za preradu vlastitih poljoprivrednih proizvoda na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (OPG-ima)».

Cilj natječaja je opremanje, unutarnje uređenje i registracija objekata/prostorija za preradu vlastitih poljoprivrednih proizvoda na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Dugoročni cilj je jačanje poljoprivrednog sektora, očuvanje, razvoj i zaštita ruralnih područja.

Sudionici natječaja su komercijalna obiteljska poljoprivredna gospodarstva i registrirani poljoprivredni obrti koji uređuju i opremaju i/ili registriraju objekte/prostorije za preradu vlastitih poljoprivrednih proizvoda, upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava.

Ministarstvo sufinancira 75% opravdanih troškova uređenja i opremanja objekata/prostorija za preradu vlastitih poljoprivrednih proizvoda na OPG-ima, a najviše do 200.000,00 kn.

Sredstva se mogu koristiti za:

– kupnju opreme od proizvođača ili ovlaštenog

              dobavljača

– unutarnje uređenje prostora (građevni materijal i

              građevinski radovi) do najviše 30% traženih sredstava

– izradu projektne dokumentacije (poslovni plan i

              tehničko-tehnološki projekt) do najviše 8.000,00 kn

– za pokriće troškova registracije objekta.

Podnositelj zahtjeva može podnijeti samo jedan zahtjev na ovaj natječaj.

Rok za podnošenje zahtjeva je 30. travnja 2009. godine.

Za sve dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Braće Radića 2/1, Koprivnica, tel: 621-978 ili putem e-maila: [email protected]“>[email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci