08 tra 2009

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE, RIBARSTVA I RURALNOG RAZVOJA OBJAVILO NATJEČAJ ZA OPREMANJE PRODAJNIH MJESTA NAMIJENJENIH ZA IZRAVNU PRODAJU VLASTITIH POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA NA OPG-u

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja objavilo je natječaj u okviru Mjere 6. «Prerada, skladištenje i trženje poljoprivrednih, ribarskih i šumarskih proizvoda» za 2009. godinu pod nazivom «Opremanje prodajnih mjesta namijenjenih za izravnu prodaju vlastitih poljoprivrednih proizvoda na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu (OPG-u)».

Cilj natječaja je uređenje/opremanje prodajnih mjesta koja će udovoljavati tehničkim uvjetima za izravnu prodaju vlastitih poljoprivrednih proizvoda na OPG-u, što će omogućiti povećanje prodaje vlastitih poljoprivrednih proizvoda i povećanje zapošljavanja odnosno stvaranje većeg i sigurnijeg dohotka poljoprivrednika.

Sudionici natječaja su komercijalna obiteljska poljoprivredna gospodarstva i registrirani poljoprivredni obrti upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava.

Ministarstvo sufinancira 75% opravdanih troškova uređenja i opremanja prodajnih mjesta namijenjenih za izravnu prodaju poljoprivrednih proizvoda na OPG-ima, a najviše do 35.000,00 kn. Za unutarnje uređenje prostora (građevni materijal i građevinski radovi) Ministarstvo sufinancira maksimalno do 20% traženih sredstava.

Podnositelj zahtjeva može podnijeti samo jedan zahtjev na ovaj natječaj.

Rok za podnošenje zahtjeva je 30. travnja 2009. godine.

Za sve dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Braće Radića 2/1, Koprivnica, tel: 621-978 ili putem e-maila: [email protected]“>[email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci