19 ožu 2009

MINISTARSTVO OBITELJI, BRANITELJA I MEĐUGENERACIJSKE SOLIDARNOSTI OBJAVILO JAVNI POZIV ZA MJERU STRUČNOG OSPOSOBLJAVANJA HRVATSKIH BRANITELJA

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti objavilo je Javni poziv za Mjeru stručnog osposobljavanja Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih branitelja.

Ciljnu skupinu čine nezaposleni hrvatski branitelji, te nezaposlena djeca smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja.

Potporu je moguće dobiti za slijedeće obrazovne aktivnosti:

– stjecanje prvog zanimanja, prekvalifikaciju, dokvalifikaciju

        u iznosu do 7.000,00 kuna

– stjecanje dodatnih znanja i vještina, te polaganje majstorskih ispita (u svrhu samozapošljavanja) u iznosu do 4.000,00 kuna.

Sredstva se mogu ostvariti za samo jednu od navedenih obrazovnih aktivnosti.

Za potporu se mogu kandidirati osobe koje su nezaposlene najmanje 30 dana u trenutku podnošenja zahtjeva, a još nisu počele osposobljavanje, te one osobe koje su osposobljavanje započele nakon 31. svibnja 2008. godine, a prije početka osposobljavanja su bile nezaposlene najmanje 30 dana. Osobe koje su troškove osposobljavanja snosile same mogu podnijeti zahtjev za povrat sredstava. 

U državnom proračunu za 2009. godinu planirana su sredstva za odobravanje 268 zahtjeva zaprimljenih unutar ovog Javnog poziva.

Rok za podnošenje zahtjeva je zaključno do 16. travnja 2009. godine.

Dodatne informacije o Javnom pozivu, kao i obrazac za prijavu dostupni se na slijedećoj web adresi:  http://www.mobms.hr/obavijesti/natjecaji-i-javni-pozivi.aspx.

Za sve dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Braće Radića 2/1, Koprivnica, tel: 621-978 ili putem e-maila: [email protected]“>[email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci