17 ožu 2009

AGENCIJA ZA MOBILNOST I PROGRAME EU OBJAVILA NATJEČAJ U OKVIRU PROGRAMA ZA CJELOŽIVOTNO UČENJE

Agencija za mobilnost i programe EU objavila je natječaj za podnošenje projektnih prijedloga u okviru Programa za cjeloživotno učenje. Program za cjeloživotno učenje sastoji se od nekoliko potprograma: Comenius, Grundtvig, Leonardo da Vinci, Erasmus i Transverzalnih programa.

Potprogram Comenius uključuje osnovne i srednje škole, potprogram Erasmus visoko školstvo, potprogram Leonardo da Vinci odnosi se na strukovnu edukaciju i treninge, dok potprogram Grundtvig uključuje obrazovanje odraslih.

Otvoreni su natječaji u okviru potprograma Comenius i Grundtvig. Financijska potpora dodjeljuje se s ciljem pokrivanja dodatno nastalih troškova koji su nastali uslijed mobilnosti, te pružaju potporu realizacije aktivnosti. Financijska potpora pokriva troškove života, putne troškove, te ostale troškove poput kotizacije, jezične, kulturne i pedagoške pripreme.

Mobilnost je moguća unutar država članica EU.

Ukupni proračun za stručno usavršavanje unutar potprograma Comenius iznosi 24.000,00 Eura, dok je 9.600,00 Eura moguće ostvariti za stručno usavršavanje unutar potprograma Grundtvig.

Za svaki od dva potprograma navedena su dva roka prijave: 30. travnja i 15. rujna 2009. godine.

U okviru Transverzalnog programa moguća je realizacija studijskog putovanja. Prosječni iznos financijske potpore za studijsko putovanje u trajanju od pet dana iznosi 1.325,00 Eura za 20 sudionika. Rok za podnošenje prijava je 09. travnja 2009. godine.

Dodatne informacije o svim navedenim natječajima dostupne se na slijedećoj web adresi: http://mobilnost.hr/?lang=hr&;content=223.

Za sve dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Braće Radića 2/1, Koprivnica, tel: 621-978 ili putem e-maila: [email protected]“>[email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci