19 ožu 2009

MINISTARSTVO OBITELJI, BRANITELJA I MEĐUGENERACIJSKE SOLIDARNOSTI OBJAVILO JAVNI POZIV ZA MJERU POTPORE ZA PROŠIRENJE POSTOJEĆE DJELATNOSTI

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti objavilo je Javni poziv za Mjeru potpore za proširenje postojeće djelatnosti Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja nezaposlenih hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih branitelja.

Ciljnu skupinu čine nezaposleni hrvatski branitelji, te nezaposlena djeca smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja.

Za potporu se mogu kandidirati obrti, obiteljska poljoprivredna gospodarstva u sustavu PDV-a, mala trgovačka društva do 50 zaposlenih i druge pravne osobe sa sjedištem u Republici Hrvatskoj koje su započele s radom najkasnije u lipnju 2008. godine, a zapošljavaju ili namjeravaju zaposliti osobe iz ciljne skupine.

Novčana potpora iznosi 45.000,00 kuna po zaposlenoj osobi iz ciljne skupine. Ukupan iznos potpore po jednom poduzetniku ne može prijeći 135.000,00 kuna, te se može ostvariti jednokratno, odnosno u dva ili tri navrata.

U državnom proračunu za 2009. godinu planirana su sredstva za otvaranje 155 radnih mjesta iz ciljne skupine unutar ovog Javnog poziva.

Rok za podnošenje zahtjeva je zaključno do 16. travnja 2009. godine.

Dodatne informacije o Javnom pozivu, kao i obrazac za prijavu dostupni se na slijedećoj web adresi:  http://www.mobms.hr/obavijesti/natjecaji-i-javni-pozivi.aspx.

Za sve dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Braće Radića 2/1, Koprivnica, tel: 621-978 ili putem e-maila: [email protected]“>[email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci