15 ožu 2009

PROJEKTNOM PRIJEDLOGU NATREG ODOBRENA SREDSTVA U OKVIRU SOUTH EAST EUROPE TRANSNATIONAL COOPERATION PROGRAMME

Projektni prijedlog «NATREG – Upravljanje prirodnim vrijednostima i zaštićenim područjima kao mogućnosti za održiv regionalni razvoj» prijavljen na natječaj u okviru South East Europe Transnational Cooperation Programme dobio je pozitivnu ocjenu od strane monitoring odbora, što znači da će biti financiran u okviru programa transnacionalne suradnje za jugoistočnu Europu.

Projekt NATREG okuplja ukupno 13 partnera iz 5 zemalja srednje i istočne Europe – Austrije, Hrvatske, Italije, Slovenije i Srbije. Kao hrvatski IPA partner ispred Koprivničko-križevačke županije u projektu sudjeluju projektni partneri: Zavod za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Koprivničko-križevačke županije i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

Cilj projekta je zaštita i očuvanje područja uz rijeku Dravu, kao jedno od prirodno najbogatijih područja u županiji, kao i svih lokaliteta koji se uz Dravu nalaze, a predstavljaju prirodnu baštinu, te su njihovo očuvanje i zaštita od posebnog značaja. Kao pilot područje rada u projektu izabran je regionalni park Drava-Mura. Zajednička strategija za integrirano upravljanje zaštićenim područjima čija izrada je jedan od ciljeva u projektu, predstavljala bi podlogu i okvir za sve daljnje planove zaštite, upravljanja i prihvatljivih načina eksploatacije zaštićenih prirodnih područja. Jedan od ciljeva projekta je i usvajanje alata za evaluaciju prirodnih resursa u svrhu ekonomskog razvoja, a u skladu s održivim razvitkom.

Predviđeno trajanje projekta je 28 mjeseci.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci