02 ožu 2009

EUROPSKA KOMISIJA RASPISALA NAGRADNI NATJEČAJ «MOJA IDEJA ZA EUROPSKO SUTRA»

Delegacija Europske komisije u Hrvatskoj raspisala je nagradni natječaj pod nazivom «Moja ideja za europsko sutra».

Natječaj je raspisan u okviru Europske godine kreativnosti i inovativnosti 2009, koja ima za cilj usmjeravanje građana na stvaranje okruženja pogodnog za kreativnost i inovativnost, podizanje javne svijesti o kreativnosti, širenje informacija o primjerima dobre prakse, te poticanje obrazovanja i istraživanja.

Nagradni natječaj obuhvaća izradu radova u obliku eseja, prezentacije ili video uratka koji govore o idejama društvene promjene, prijedlozima novih regulativa ili izuma koji će poboljšati svakodnevni život u politici, ekonomiji, zdravstvu, kulturi, sportu ili u nekom drugom području.

Na natječaj se mogu prijaviti učenici osnovnih i srednjih škola kao pojedinci ili u grupama maksimalno do tri člana.

Natječaj je otvoren zaključno do 24. travnja 2009. godine. Nagrada za pobjednike je posjet jednoj od Općih uprava Europske komisije u Bruxellesu. Proglašenje pobjednika održat će se u Zagrebu povodom Dana Europe 09. svibnja 2009. godine.

Uratci se šalju u Delegaciju Europske komisije u Hrvatskoj putem pošte na adresu: Info Centar EU, Trg žrtava fašizma 6, 10000 Zagreb, za natječaj «Moja ideja za europsko sutra» ili na e-mail adresu: [email protected]“>[email protected].

Sve informacije dostupne su na slijedećoj web adresi: create2009.europa.eu.

Za sve dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Braće Radića 2/1, Koprivnica, tel: 621-978 ili putem e-maila: [email protected]“>[email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci