01 ožu 2009

EUROPSKA KOMISIJA ORGANIZIRA EUROPSKU BICIKLISTIČKU TURU DUNAV 2009

Europska komisija pokrenula je inicijativu za održavanjem Europske biciklističke ture Dunav.

Tura će se održati od 23.-27. lipnja 2009. godine, te su na nju pozvani svi zainteresirani biciklisti stariji od 12 godina. Biciklistička tura će slijediti europsku biciklističku rutu uzduž Dunava, te će prolaziti kroz ukupno pet zemalja: Mađarsku, Hrvatsku, Srbiju, Bugarsku i Rumunjsku.

Tura je ograničena na 400 biciklista koji se mogu prijaviti do 01. svibnja 2009. godine, a kojima će svi troškovi smještaja i prehrane biti osigurani.

Biciklisti mogu izabrati između dvije ture. Prva tura počinje u Budimpešti i slijedi poznati nacionalni park Dunav-Drava. Zatim se prelazi granica s Hrvatskom i nastavlja prema Osijeku i Vukovaru. Tura staje u Novom Sadu prije finalnog dolaska u Beograd.

Druga tura počinje u Bukureštu, nastavlja preko Orjahova i rumunjsko-bugarske granice. Planiran je posjet gradu Vidinu, te nastavak prema Beogradu, gdje će se biciklisti obiju tura sresti 27. lipnja 2009. godine.

Sve potrebne informacije o biciklističkim turama, kao i registracija dostupni su na slijedećoj  web adresi: http://danubebybike.eu/.

Za sve dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Braće Radića 2/1, Koprivnica, tel: 621-978 ili putem e-maila: [email protected]“>[email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci