01 velj 2009

OBJAVLJEN NAGRADNI NATJEČAJ ZA MLADE EUROPSKE NOVINARE «PROŠIRITE SVOJU VIZIJU»

Opća uprava Europske komisije za proširenje u suradnji s Udruženjem mladih europskih novinara i europskim online magazinom «Cafe Babel» otvorila je nagradni natječaj za mlade europske novinare.

Ove godine Europa obilježava 20. godišnjicu pada željezne zavjese, te 5. obljetnicu pristupanja deset novih članica Europskoj uniji. Te obljetnice predstavljaju novi poticaj mladim novinarima iz cijele Europe da izraze svoja stajališta o dosadašnjim, kao i novim proširenjima EU. Stoga su neke od predloženih tema slijedeće: EU 20 godina nakon pada željezne zavjese, EU nakon pet godina pridruženja deset novih zemalja, ulazak zemalja Zapadnog Balkana u EU, značenje članstva u Europskoj uniji za Vašu zemlju i sl.

Natječaj je otvoren do 31. svibnja 2009. godine.

Pobjednički članci i radio reportaže biti će objavljeni na Internet stranici natječaja i pripadajućoj brošuri. Svih 35 pobjednika natječaja biti će pozvano na kulturno-povijesno putovanje u Berlin koje će se održati krajem kolovoza odnosno početkom rujna 2009. godine, a na kojem će mladi novinari imati priliku upoznati političare iz Europske unije, veleposlanike i profesionalne novinare.

Za sve dodatne informacije posjetite web stranicu Delegacije Europske komisije u Hrvatskoj:

http://www.delhrv.ec.europa.eu/hr, kao i web stranicu samog natječaja: http://www.eujournalist-award.eu/your-competition.html.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci