19 stu 2008

OBJAVLJEN JAVNI POZIV UNUTAR ORGANIZACIJE COST – EUROPEAN COOPERATION IN THE FIELD OF SCIENTIFIC AND TECHNICAL RESEARCH

Organizacija COST, kao europski instrument poticanja suradnje među istraživačima i znanstvenicima diljem Europe objavila je Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga potpore znanstvenoj i tehničkoj suradnji u Europi.

Unutar organizacije COST djeluje devet domena: biomedicina i molekularne bioznanosti, kemija i molekularne znanosti i tehnologije, znanost o zemlji kao sistemu i upravljanje okolišem, hrana i poljoprivreda, te njihovi proizvodi i usluge, individualnost, društvo, kultura i zdravlje, informacijske i komunikacijske tehnologije, materijali, fizika i nanoznanosti, transport i urbani razvoj. Projektni prijedlog može se odnositi samo na jednu domenu, no preporučaju se projekti koji obuhvaćaju interdisciplinarni pristup.

Projektni prijedlog mora uključivati istraživače iz najmanje pet zemalja članica COST organizacije, dok je iznos koji se može ostvariti 100.000,00 Eura.

Projektni prijedlog se podnosi u dvije faze. Preliminarni projektni prijedlog mora sadržavati kratak pregled projekta i njegov učinak, te se mora sastojati od maksimalno 1500 riječi na tri stranice. Predložak za podnošenje projektnog prijedloga u prvoj fazi nalazi se na web adresi www.cost.esf.org/opencall.

Nakon evaluacije projektnih prijedloga zaprimljenih u prvoj fazi slijedi rang lista prema kojoj će se pozvati odabrani projektni prijedlozi u slijedeću fazu.

Rok za predaju projektnih prijedloga za prvu fazu je 27. ožujka 2009. godine, dok će odabrani potpuni projektni prijedlozi biti pozvani na podnošenje u drugu fazu između 15. svibnja i 31. srpnja 2009. godine.

Za sve detaljnije informacije i potrebnu stručnu pomoć obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja na tel: 621-978 ili putem e-maila: [email protected]“>[email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci