12 lis 2008

ODRŽAN 10. JUBILARNI DAN VOĆA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

U petak, 10. listopada 2008. godine u prostorijama Velike gradske vijećnice Obrtničkog doma u Đurđevcu stručnim predavanjima na temu «Od kvalitetne sadnice do prvoklasnog ploda» započeo je deseti jubilarni Dan voća Koprivničko-križevačke županije.

Predavanjima je prisustvovalo osamdesetak voćara i proizvođača voćnih prerađevina iz Koprivničko-križevačke županije koji su imali prilike doznati nešto više o kakvoći voćnih sadnica, aktualnim problemima u zaštiti voća, sve većim problemima štetnika u proizvodnji jabuka te o pripremi jabuke za čuvanje.

 
 
Stručna predavanja na temu “Od kvalitetne sadnice do prvoklasnog ploda”
 
Izložbeni dio desetog jubilarnog Dana voća Koprivničko-križevačke županije održan je u subotu, 11. listopada 2008. godine na Trgu sv. Jurja u Đurđevcu. U okviru ovogodišnjeg Dana voća, prije samog svečanog otvorenja, u prostorijama Gradske knjižnice Đurđevac otvorena je izložba slika na temu voća poznatih autora (Homen, Huzjak, Šabarić).
 

Voćare koji su izlagali svoje proizvode, te mnogobrojne posjetitelje na svečanom su otvorenju pozdravili gradonačelnik grada Đurđevca gospodin Mladen Roštan, načelnica odjela za voćarstvo, vinogradarstvo i vrtlarstvo Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu gospođa Višnju Šimunović i posebni savjetnik Ministra poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja za suradnju sa udrugama poljoprivrednih proizvođača gospodin Ivan Kolar te župan Koprivničko-križevačke županije gospodin Darko Koren koji je otvorio ovogodišnji jubilarni Dan voća.

Dan voća svečano je otvorio župan Koprivničko-križevačke županije gospodin Darko Koren

Svečanosti otvorenja prisustvovali su i savjetnik ministra poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja gospodin Ivan Hodalić, zamjenici župana Koprivničko-križevačke županije gospodin Vladimir Šadek i gospodin Vjekoslav Flamaceta, predsjednik Gradskog vijeća grada Đurđevca gospodin Ivica Đopar, zamjenik gradonačelnika grada Koprivnice gospodin Zdravko Gašparić, predstavnici HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, predstavnici HGK – Županijske komore Koprivnica, direktor Nature Agro d.o.o. iz Đurđevca gospodin Željko Blažok, te brojni predstavnici voćara i proizvođača voćnih prerađevina.

 
 
 

 

 
Na ovogodišnjem Danu voća predstavilo se ukupno 63 izlagača, a zabilježen je i velik broj posjetitelja s područja cijele Županije i okolice.

Uz bogat kulturno-umjetnički program KUD-ova iz Đurđevca i gostiju iz Slovačke, od popratnih aktivnosti ističemo prikaz pečenja pekmeza, rakije, te već tradicionalni odabir najljepše uređenog štanda.

 
Nastup kulturnog umjetničkog društva iz Đurđevca 
 
Nastup gostiju iz Slovačke
 
 
Prikaz pečenja pekmeza
 
 
Prikaz pečenja rakije
 
Ocjenjivačka komisija u sastavu predstavnika medija (Dinko Borozan iz Podravskog lista, Sanja Kos-Bojanić iz HRT – dopisništva Koprivnica i Goran Generalić iz Glasa Podravine) izabrala je tri najljepše uređena štanda. Prvo mjesto osvojila je Srednja gospodarska škola Križevci, drugo KUD «Zvirišće» iz Šemovaca, dok je treće mjesto pripalo Hrvatskim šumama d.o.o., UŠP Koprivnica.

Najljepše uređeni štand imala je Srednja gospodarska škola Križevci

Drugo mjesto pripalo je KUD-u “Zvirišće” iz Šemovaca

Treće mjesto osvojile su Hrvatske šume d.o.o., UŠP Koprivnica

 

Priznanja za poseban doprinos održavanju 10. Dana voća Koprivničko-križevačke županije dodijeljena su Gimnaziji «Dr. Ivana Kranjčeva» iz Đurđevca, Dječjem vrtiću «Maslačak» iz Đurđevca, Osnovnoj školi «Grgura Karlovčana» iz Đurđevca i Srednjoj gospodarskoj školi iz Križevaca.

 
ODRŽAN 10. JUBILARNI DAN VOĆA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE
ODRŽAN 10. JUBILARNI DAN VOĆA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE
ODRŽAN 10. JUBILARNI DAN VOĆA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE
Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci