06 lis 2008

OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PROJEKTNIH PRIJEDLOGA U OKVIRU «YOUTH IN ACTION» PROGRAMA

Education, Audiovisual & Culture Execituve Agency – EACEA pri Europskoj Komisiji objavila je Javni poziv za podnošenje projektnih prijedloga u okviru «Youth in Action» Programa.

Prijaviti se mogu nevladine i neprofitne organizacije mladih koje su utemeljene najmanje godinu dana prije podnošenja ovog projektnog prijedloga, a koje imaju najmanje jednu stalno zaposlenu osobu. U slučaju da organizacija nema stalno zaposlenu osobu, obvezuje se da će nakon dodjele financijskih sredstava i zaključenja ugovora prema ovom Javnom pozivu zaposliti jednu osobu.

Aktivnosti koje će se financirati su predstavljanje gledišta i interesa mladih ljudi i njihovih različitosti na europskoj razini, razmjena mladih i volonterstvo, formalno i neformalno učenje i grupe aktivnosti usmjerene na mlade, promocija međukulturalnog učenja i razumijevanja, debate o politikama Europske Unije ili politikama koje su usmjerene na mlade, širenje informacija o politikama Zajednice, te aktivnosti koje promoviraju sudjelovanje i inicijative mladih.

Prijaviti se mogu organizacije iz jedne od 27 zemalja članica EU, Islanda, Lihtenštajna, Norveške, Turske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Srbije, Bjelorusije, Moldove, Ruske Federacije i Ukrajine.

Organizacija koja se prijavljuje mora biti registrirana u najmanje 8 navedenih zemalja.

Potpora može pokrivati do 80% opravdanih troškova projekta. Maksimalan iznos koji se može projektnim prijedlogom ostvariti je 35 000 € za godišnji operativni ugovor.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je 01. prosinca 2008. godine.

Sva dokumentacija potrebna za podnošenje projektnih prijedloga dostupna je na web adresi: http://eacea.ec.europa.eu/youth/index_en.htm.

Za sve detaljnije informacije, te stručnu pomoć slobodno se obratite u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, na tel: 621-978 ili putem e-maila: [email protected]“>[email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci