10 ožu 2008

OTVOREN NATJEČAJ ZA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA U OKVIRU TRANSNACIONALNOG PROGRAMA «MEDITERAN»

Objavljen je prvi natječaj za podnošenje projektnih prijedloga u okviru Transnacionalnog programa «Mediteran», koji se sufinancira od strane Europskog fonda za regionalni razvoj.

Natječaj se odnosi na slijedeće 4 prioritetne osi:

– jačanje inovacijskih kapaciteta

– zaštita okoliša i promicanje održivog teritorijalnog razvoja

– povećanje pokretljivosti i teritorijalne pristupačnosti

– pomicanje policentričnog i integriranog razvoja područja Mediterana.

Projekti prolaze kroz dva selekcijska postupka. Prvo se dostavlja tzv. pred-aplikacijski obrazac koji mora proći tehničko ocjenjivanje od strane Selekcijskog odbora Med programa. Ako projektni prijedlog dobije pozitivnu ocjenu, slijedi službeni aplikacijski postupak.

Prijavitelji/projektni partneri mogu biti: lokalna, regionalna i državna tijela; ministarstva i državne ustanove nadležni za prijevoz, pomorske aktivnosti, infrastrukturu i prostorno planiranje; državni i regionalni centri i nadležna tijela za sigurnost; povezane ustanove i agencije; agencije za regionalni razvoj; organizacije za promicanje turizma i teritorijalno planiranje; tvrtke za upravljanje autocestama i željeznicama; lučke uprave; pomorske tvrtke; logističke tvrtke i čvorišta; ustanove za certifikaciju i nadzor.

Projekti moraju imati transnacionalnu dimenziju, te je obvezno sudjelovanje najmanje tri zemlje članice EU kao partnera u projektu.

Rok za dostavu pred-aplikacijskog obrasca je 02. svibnja 2008. godine.

Za sve detaljnije informacije i potrebnu stručnu pomoć slobodno se obratite u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja na tel: 621-978 ili putem e-maila: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci