10 ožu 2008

OBJAVLJEN JAVNI POZIV U OKVIRU SPECIFIČNOG PROGRAMA «FUNDAMENTAL RIGHTS AND CITIZENSHIP»

Nadležno tijelo Europske Komisije za pravdu, slobodu i sigurnost objavilo je Javni poziv na podnošenje projektnih prijedloga u okviru specifičnog programa «Fundamental Rights and Citizenship (2007-2013)».

Javni poziv ima četiri prioritetna područja:

– zaštita prava djece

– aktivno sudjelovanje u demokratskom životu Unije

– borba protiv rasizma, ksenofobije i antisemitizma

– zaštita podataka i prava na privatnost.

Prijaviti se mogu nevladine organizacije, institucije i javne ili privatne organizacije, sveučilišta, istraživački instituti, nacionalne, regionalne i lokalne vlasti, međunarodne organizacije i druge neprofitne organizacije utemeljene u jednoj od zemalja EU, zemljama kandidatkinjama i zemljama Zapadnog Balkana.

Projektni prijedlog mora uključivati partnerstvo od najmanje dvije organizacije iz dvije različite zemlje članice EU ili jedan partner može biti iz zemlje kandidatkinje dok jedna organizacija mora svakako biti iz jedne od zemalja članica EU.

Minimalan iznos koji se grantom može ostvariti je 75.000 €, dok je maksimalan iznos granta 500.000 €.

Europska Komisija financira 80% opravdanih troškova projekta, dok je ostalih 20% sufinanciranje prijavitelja i/ili partnera u projektu.

Javni poziv je otvoren do 05. svibnja 2008. godine.

Za sve detaljnije informacije i potrebnu stručnu pomoć slobodno se obratite u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja na tel: 621-978 ili putem e-maila: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci