12 ožu 2008

OBJAVLJEN JAVNI POZIV «INTELLIGENT ENERGY – EUROPE PROGRAMME»

Izvršna Agencija pri Europskoj Komisiji za konkurentnost i inovacije objavila je Javni poziv za podnošenje projektnih prijedloga u okviru programa Inteligentna energija.

Prijaviti se mogu javne i privatne pravne osobe iz 27 zemalja članica EU, Norveške, Islanda, Lihtenštajna i Hrvatske.

U okviru ovog Programa moguće je podnijeti prijave za dva tipa projektnih prijedloga – za projekte koji se odnose na korištenje i razvijanje inteligentne i obnovljive energije i za osnivanje nove lokalne/regionalne agencije za upravljanje energijom.

Za projekte vezane za korištenje inteligentne energije obvezno je partnerstvo od najmanje tri zemlje koje su navedene kao prihvatljive, te se može financirati najviše do 75% prihvatljivih troškova projekta.

Za projekte koji se odnose na osnivanje lokalnih/regionalnih agencija za upravljanje energijom može se prijaviti tijelo lokalne ili regionalne vlasti iz samo jedne od navedenih prihvatljivih zemalja. Grant pokriva do 75% prihvatljivih troškova projekta, odnosno maksimalno do 250 000 €.

Maksimalno trajanje projekata je do 36 mjeseci, a rok za podnošenje projektnih prijedloga je 26. lipnja 2008. godine.

Za sve detaljnije informacije i potrebnu stručnu pomoć slobodno se obratite u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja na tel: 621-978 ili putem e-maila: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci