16 srp 2007

OTVOREN JAVNI POZIV ZA UKLJUČIVANJE U PROGRAM KREDITIRANJA SEOSKOG TURIZMA

Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka objavilo je javni poziv za uključivanje u program kreditiranja seoskog turizma «Razvoj turizma na selu».

Korisnici Programa mogu biti fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava i registrirane za obavljanje ugostiteljske i turističke djelatnosti koje imaju odobrenje za pružanje ugostiteljskih usluga u seljačkom domaćinstvu. Namjena sredstava je otvaranje smještajnih i ugostiteljskih kapaciteta za seoski turizam, te stvaranje uvjeta za dodatne sadržaje i atrakcije u seoskom turizmu.

Iznos kredita je od 10 000 EUR do 200 000 EUR uz rok otplate do 15 godina s uključenim počekom do 2 godine. Kamatna stopa je fiksna 8 % godišnje, a subvencija Ministarstva iznosi 6 % godišnje, što znači da za krajnjeg korisnika kamata iznosi 2 %. Rok iskorištenja kredita je do 12 mjeseci s mogućim ugovaranjem jamstva Hrvatske agencije za malo gospodarstvo.

Zahtjev za kredit s potrebnom dokumentacijom podnosi se jednoj od 14 banaka s kojima je Ministarstvo potpisalo Ugovor o poslovnoj suradnji.

Rok za podnošenje zahtjeva za kredit je kontinuirano, ovisno o trajanju ugovora između banaka i Ministarstva, te iskorištenju sredstava.

Sve dodatne informacije, kao i svu potrebnu dokumentaciju možete dobiti u PORI Razvojnoj agenciji Podravine i Prigorja za promicanje i provedbu razvojnih aktivnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji, tel: 048/621-978.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci