15 srp 2007

PROJEKT EUQUALEN – ODRŽANA 4. RADIONICA RADNE GRUPE

U okviru projekta EUQUALEN u petak 13. srpnja održana je 4. radionica radne grupe «Zaštita okoliša» na temu Javni poziv na podnošenje projektnih prijedloga, PHARE 2006 “Program dodjele bespovratnih sredstava u okviru Jadranskog prekograničnog programa za susjedstvo” – dogovor oko kandidiranja projekta.

Svi sudionici radionice upoznati su s objavljenim javnim pozivom za podnošenje projektnih prijedloga, kriterijima i uvjetima pripreme projektnih prijedloga.

Nakon vrlo konstruktivne rasprave Radne grupe postignut je dogovor oko zajedničkog kandidiranja projekta iz područja monitoringa okoliša, čiji je radni naslov «Integrirani monitoring i uvođenje jedinstvenog informatičkog sustava upravljanja okolišem u Koprivničko-križevačkoj županiji».

Navedenim projektom objedinile bi se sve važne sastavnice monitoringa okoliša – zrak, voda, tlo, a osmislio bi se i jedinstveni informatički sustav za praćenje svih relevantnih parametara u okolišu i objedinjavanje informacija na jednom mjestu.

Nositelj projekta bit će Koprivničko-križevačka županija, a voditelj projekta predstavnik Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima dr. sc. Siniša Srečec.

Glavni partneri u projektu bit će predstavnici institucija na županijskoj razini – Zavod za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije, te Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije.

Tehnička podrška u pripremi projektnog prijedloga, kao i funkcija tajnika u fazi provedbe projekta bit će povjerena PORI Razvojnoj agenciji Podravine i Prigorja za promicanje i provedbu razvojnih aktivnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci