09 srp 2007

«PROGRAM CERTIFIKACIJE REGIJA ZA ULAGANJA»

Koprivničko-križevačka županija sudjeluje u  projektu «Program certifikacije regija za ulaganja» kojeg provodi Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva u suradnji s USAID-om. U projektu sudjeluju i Bjelovarsko-bilogorska, Krapinsko-zagorska, Istarska, Splitsko-dalmatinska, te Dubrovačko-neretvanska županija.

Cilj Programa certifikacije regija za ulaganja je poboljšati komunikaciju, suradnju i koordinaciju regionalnih i središnjih institucija uključenih u poticanje ulaganja, usmjeravanje potencijalno zainteresiranih investitora na lokacije koje najbolje odgovaraju  njihovim potrebama,  te stvaranje jedinstvenog povezanog imidža i razine usluga koje Hrvatska nudi stranim ulagačima.

Certifikate su već stekle tri regije Sjeverna Hrvatska- Međimurska i Varaždinska županija, Srednjezapadna Hrvatska –Karlovačka i Primorsko-goranska Hrvatska i regija Središnji Jadran- Zadarska i Šibensko-kninska županija.

Da bi dobila certifikat regija mora ispuniti tri standarda:

Informacijski standard, 

Standard  vlasništva i

Marketinški standard.

Radi se o opsežnom i zahtjevnom projektu koji ima točno utvrđena pravila i poslove koji se trebaju odraditi u zadanom roku kako bi se  dobio certifikat. Stoga je za svaki standard prema zahtjevima projekta formiran tim od tri člana, od kojih je jedan koordinator.

Članovi tima su predstavnici Koprivničko-križevačke županije, HGK-Županijske komore Koprivnica i PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Za Informacijski standard čiji je koordinator za Koprivničko-križevačku županiju Renata Bračko iz HGK – Županijske komore Koprivnica, a članovi Melita Birčić  iz PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja i Jasna Sabolić  iz Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalne djelatnosti Koprivničko-križevačke županije, 04. i 05. srpnja 2007. godine održana je radionica na kojoj su članovi tima upoznati s aktivnostima koje ih očekuju u okviru pripreme ovog standarda, a to su izrada informacijskog kontrolnog popisa, izrada baze podataka dobavljača, anketiranje tvrtki, te izrada studija sektora.

 
Iduća radionica za  Standard vlasništva  najavljena je  za 04. i 05. rujna 2007. godine.
Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci