07 svi 2007

ODRŽANI DANI TRAVNJAKA 2007.

Jedanesti po redu poljoprivredni sajam Dani travnjaka ove se godine održavao u subotu i nedjelju 05. i 06. svibnja 2007. u Koprivnici, na koprivničkom sajmištu.

Osim sajamskog dijela gdje se na 650 m² otvorenog i 300 m² zatvorenog izlagačkog prostora predstavilo ukupno 50 izlagača, ovogodišnji Dani travnjaka ponudili su uz već tradicionalne popratne sadržaje kao što je natjecanje u ručnoj košnji, stručna predavanja, konjički turnir, te mimohod poljoprivredne mehanizacije, po prvi puta ove godine održana je i Županijska stočarska izložba.
Prethodnica otvaranja Dana travnjaka 2007. bila su stručna predavanja za poljoprivredne proizvođače koja su održana u petak 04. svibnja 2007. godine u prostorijama HGK- Županijske komore Koprivnica.

Dane travnjaka u subotu je otvorio zamjenik ministra gospodin Stjepan Mikolčić Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, a na svečanosti otvaranja nazočnima se obratio ravnatelj Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu gospodin Ivan Katalinić, ravnatelj Hrvatskog stočarskog centra gospodin Franjo Poljak, gradonačelnik grada Koprivnice Zvonimir Mršić, te župan Koprivničko-križevačke županije gospodin Josip Friščić.

Odmah nakon otvaranja održana je 7. županijska stočarska izložba gdje je bilo izloženo 32 grla krava, junica i teladi u 6 kolekcija, te kolekcija magaraca i kolekcija koza pasmine Burska i Francuska Alpina. Dodijeljene su i vrijedne novačane i robne nagrade za najbolja izložena grla, te je proglašena i šampionka izložbe.
Šampionka izložbe je krava Diana, uzgajivača Dragutina Bešteka iz Kuštana 55, Sveti Ivan Žabno. Uz prestižno zvono koje je dodijelila Hrvatska stočarska služba, najbolje grlo nagrađeno je sa 2.000,00 kuna u gotovini.
Ostala najbolja nagrađena grla su:
kolekcije simentalskih juni

ca – Pegy, uzgajivač: Ivan Čurdija, Rumenjaki 14, Sv. Ivan Žabno
kolekcija mladih krava simentalske pasmine – Mony, uzgajivač: Ivan Hodalić, B. Jelačića 83,. Đurđevac
kolekcija ostalih krava simentalske pasmine – Maca, uzgajivač: Ivan Čurdija, Rumenjaki 14, Sv. I. Žabno
kolekcija bikovskih majki simentalske pasmine – Gacka, uzgajivač: Dragutin Beštek, Kuštani 55, Sv. I. Žabno
kolekcija mladih krava i ostalih krava holstein-frisian pasmine – Niki, uzgajivač: Damir Markešić, Hudovljani 62

Sve nagrađene nagradili su i sponzori županijske stočarske izložbe a to su:
Žitarice d.o.o. iz Koprivnice, MSH Petrijanec iz Petrijanca, Dalbo d.o.o. iz Nedeljanca, Agro kuća d.o.o. iz Koprivnice , Sano d.o.o. iz Popovače i Apis d.o.o. iz Siska.

U nedjelju s početkom u 8,00 sati na Varoškoj grabi na sajmištu održano je Natjecanje u ručnoj košnji gdje je svoju vještinu u košnji odmjerilo ukupno 15 prijavljenih kosaca. Prvo mjesto osvojio je gospodin Joža Delić iz Rečkog polja, drugo gospodin Zdenko Močnik iz Duge Rese, treće gospodin Željko Žepina iz Koprivnice. Sponzori ovogodišnjeg natjecanja u ručnoj košnji bili su Poljocentar d.o.o. iz Križevaca i Pioneer d.o.o. iz Zagreba.

S početkom u 12,00 sati održan je mimohod poljoprivredne mehanizacije ulicama Grada Koprivnice.

U subotu i nedjelju održavao se konjički turnir Cro cup I kolo.

 
 
 
ODRŽANI DANI TRAVNJAKA 2007.

ODRŽANI DANI TRAVNJAKA 2007.

ODRŽANI DANI TRAVNJAKA 2007.

ODRŽANI DANI TRAVNJAKA 2007.

ODRŽANI DANI TRAVNJAKA 2007.ODRŽANI DANI TRAVNJAKA 2007.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci