EUROPE DIRECT KOPRIVNIČKO–KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

EUROPE DIRECT Koprivničko-križevačke županijeProjekt Europe Direct Koprivničko – križevačke županije odobren je za financiranje u okviru Poziva na podnošenje prijedloga za odabir partnera koji će voditi Europe Direct u razdoblju 2021. – 2025. Poziv objavljuje Europska komisija putem svojeg predstavništva u Hrvatskoj.

Korisnik: PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije

Partner: Europska komisija

Trajanje projekta: 1. svibnja 2021. – 31. prosinca 2025.

Ukupna vrijednost projekta: 145.067 EUR

Europe Direct proaktivno i kontinuirano surađuje s građanima kako bi se proširio osjećaj odgovornosti za europski projekt. Organiziranjem aktivnosti informiranja i uključivanja građana Europe Direct im omogućuje da, aktivno sudjelujući u europskom demokratskom procesu, donose utemeljene odluke o budućnosti EU-a.

Europe Direct obavlja sljedeće zadaće:

  1. zadaća: Informiranje i uključivanje građana
  2. zadaća: Odnosi s lokalnim medijima i prenositeljima informacija
  3. zadaća: Svijest o osjetljivim temama EU-a na lokalnoj razini
  4. zadaća: EU u školama
  5. zadaća: Promicanje regionalne mreže mreža

Europe Direct Koprivničko-križevačke županije djeluje s ciljem informiranja šire javnosti o djelatnostima Europske Unije i poticanja uključivanja građana u rasprave o budućnosti Europske Unije.

Europe Direct Koprivničko-križevačke županije član je mreže Europe Direct u Hrvatskoj, koja je pak dio sveeuropske mreže centara. Ti centri približavaju Europu ljudima na terenu i potiču ih da se uključe u rasprave o budućnosti EU-a. Mrežom upravlja Europska komisija.

Više informacija o Europskoj uniji i aktivnostima Europske komisije dostupno je putem službene web stranice Europe Directa Koprivničko–križevačke županije te Facebook stranice.