11 lis 2024

POSEBNI JAVNI POZIV ZA PRIJAVU PROGRAMA NASTAVKA OBNOVE DO CJELOVITE OBNOVE KULTURNIH DOBARA JAVNE NAMJENE, USTANOVA U KULTURI I TIJELA JAVNE VLASTI OŠTEĆENIH U POTRESU 22. OŽUJKA 2020. GODINE NA PODRUČJU GRADA ZAGREBA, KRAPINSKO-ZAGORSKE I ZAGREBAČKE ŽUPANIJE I SERIJI POTRESA S EPICENTROM NA PODRUČJU SISAČKO-MOSLAVAČKE ŽUPANIJE POČEVŠI OD 28. PROSINCA 2020. GODINE ČIJA JE OBNOVA ZAPOČETA TEMELJEM POZIVA ZA JEDNOSTAVNU IZRAVNU DODJELU FINANCIRANOG IZ SREDSTAVA FONDA SOLIDARNOSTI EU

Ministarstvo kulture i medija će ovim posebnim javnim pozivom osigurati financijska sredstva za izradu projektne dokumentacije i izvođenje radova cjelovite obnove nepokretnih kulturnih dobara javne namjene, ustanova u kulturi i tijela javne vlasti, oštećenih u potresu 22. ožujka 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije i seriji potresa s epicentrom na području Sisačko-moslavačke županije počevši od 28. prosinca 2020. godine i potresa 28. i 29. prosinca 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije čija je obnova započeta temeljem Poziva za jednostavnu izravnu dodjelu financiranog iz sredstava Fonda solidarnosti EU.

Poziv se odnosi na pojedinačno zaštićena nepokretna kulturna dobra javne namjene upisana u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske i zgrade unutar zaštićenih kulturno-povijesnih cjelina.

Prihvatljivi predlagatelji su tijela državne uprave, tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te ustanove u kulturi čiji su osnivači tijela državne uprave i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Isti predlagatelj može podnijeti više prijava na posebnoj e-prijavnici (broj prijava jednoga predlagatelja nije ograničen).

Provođenje programa u partnerstvu je poželjno te se pri vrednovanju programa zaštite i očuvanja nepokretnih kulturnih dobara posebno razmatraju i vrednuju programi međusektorske suradnje koji podrazumijevaju razmjenu stručnjaka i održivost ulaganja obnovljenog kulturnog dobra.

Prihvatljivi troškovi:

  • Izrada projekta cjelovite obnove
  • Izvođenje radova cjelovite obnove
  • Stručni nadzor
  • Voditelj programa

Prijave se podnose u elektroničkom obliku na online obrascu br. 52 (e-prijavnici) – Prijavnica za program cjelovite obnove kulturnog dobra oštećenog u potresu čija je obnova započeta temeljem Poziva za jednostavnu izravnu dodjelu financiranog iz sredstava Fonda solidarnosti EU, koji je dostupan na mrežnim stranicama.

Rok za podnošenje prijave na Posebni javni poziv je 10. studenoga 2024. godine do 17 sati.

Više informacija o Posebnom javnom pozivu dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci