02 lis 2024

POZIV JEDINICAMA LOKALNE SAMOUPRAVE ZA NASTAVAK PROGRAMA SANACIJE ODLAGALIŠTA OTPADA

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Poziv jedinicama lokalne samouprave koje s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost imaju sklopljene ugovore o neposrednom sufinanciranju programa sanacija odlagališta komunalnog otpada radi podnošenja zahtjeva u svrhu ostvarivanja prava na povećanje postotnog udjela Fonda i dodatnih sredstava za nastavak programa sanacije.

Navedeni Poziv temelji se na Odluci o izmjenama i dopunama Odluke o redoslijedu i dinamici zatvaranja odlagališta od 18. listopada 2023. godine (NN 120/23) i odredbama članka 8. stavka 4. točke 4. Pravilnika o uvjetima i načinu dodjeljivanja sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, te kriterijima i mjerilima za ocjenjivanje zahtjeva za dodjeljivanje sredstava Fonda (NN 88/24) i namijenjen je jedinicama lokalne samouprave koje imaju sklopljene ugovore o neposrednom sufinanciranju programa sanacije odlagališta komunalnog otpada s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i prihvaćaju miješani komunalni otpad s područja drugih jedinica lokalne samouprave koje su zatvorile svoja odlagališta sukladno točki II. Odluke o redoslijedu i dinamici zatvaranja odlagališta (NN 3/19,17/19 ispravak).

Ovim Pozivom pozivaju se i sve ostale jedinice lokalne samouprave, koje prihvaćaju otpad s područja jedinica lokalne samouprave koja su zatvorila svoja odlagališta i na koje se naprijed citirana Odluka ne poziva, da dostave Fondu Zahtjev sa cjelokupnom dokumentacijom.

Više informacija o Pozivu dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci