02 ruj 2024

OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA PREDLAGANJE PROGRAMA JAVNIH POTREBA U KULTURI REPUBLIKE HRVATSKE ZA 2025. GODINU

Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske objavilo je Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2025. godinu.

Sredstva iz proračuna Republike Hrvatske osigurana za financiranje javnih potreba u kulturi namijenjena su potpori programima i projektima, aktivnostima i manifestacijama u kulturi od interesa za Republiku Hrvatsku.

Pravo podnošenja programa na temelju Javnog poziva imaju ustanove u kulturi, umjetničke organizacije, umjetnici, udruge, druge fizičke i pravne osobe te jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave u područjima muzejske i knjižnične djelatnosti, monografija iz područja kulture i umjetnosti, potpora izdavanju knjiga, potpora inozemnim nakladnicima za objavljivanje prijevoda dijela hrvatskih autora, izdavanja časopisa i periodičkih elektroničkih publikacija, književnih manifestacija, književnih programa u okviru knjižarske djelatnosti, dramske i plesne umjetnosti te izvedbenih umjetnosti, glazbene i glazbeno-scenske umjetnosti, vizualnih umjetnosti, interdisciplinarnih i novih umjetničkih i kulturnih praksi, kulturno-umjetničkog amaterizma (glazbenog i folklornog), međunarodne kulturne suradnje, redovne djelatnosti udruga u kulturi, gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture, digitalizacije kulturne baštine, zaštite i očuvanja kopnene arheološke baštine, zaštite i očuvanja podvodne arheološke baštine, zaštite i očuvanja nepokretnih kulturnih dobara, zaštite i očuvanja pokretnih kulturnih dobara te zaštite i očuvanja nematerijalnih kulturnih dobara.

Prijave za financiranje javnih potreba u kulturi podnose se elektroničkim putem na odgovarajućim e-obrascima (za svako programsko područje posebna e-prijavnica te za međunarodnu kulturnu suradnju za svaku zemlju posebna e-prijavnica) koji su dostupni na mrežnim stranicama Ministarstva kulture i medija: https://e-prijavnice.min-kulture.hr/e-pisarnica. Uz svaku elektronički popunjenu e-prijavnicu potrebno je učitati, odnosno pohraniti, svu propisanu popratnu dokumentaciju u digitalnom obliku.

Prijave se podnose u razdoblju od 2. rujna do 2. listopada 2024. godine.

Iznimno od prethodno navedenog roka, prijave programa koji se odnose na područja zaštite i očuvanja kopnene i podvodne arheološke baštine, nepokretnih, pokretnih i nematerijalnih kulturnih dobara kao i programi knjižnične djelatnosti koji se odnose na nabavu knjižne i neknjižne građe i iskaza interesa za otkup knjiga uvrštenih na popis A i popis B podnose se u razdoblju od 30. rujna do 30. listopada 2024. godine do 17 sati.

Zbog posebne dinamike planiranja prijedlozi programa koji se odnose na međunarodnu kulturnu suradnju u 2025. godini prijavljuju se u roku od 2. rujna do 2. listopada 2024. godine do 17 sati te na drugom roku za predlaganje programa međunarodne kulturne suradnje od 12. svibnja do 12. lipnja 2025. do 17 sati.

Više informacija o Javnom pozivu možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci