29 svi 2024

OBJAVLJEN POZIV NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA “IZGRADNJA, REKONSTRUKCIJA I OPREMANJE SREDNJIH ŠKOLA”

Dana 29. svibnja 2024. godine Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Izgradnja, rekonstrukcija i opremanje srednjih škola“.

Predmet Poziva je ulaganje u izgradnju, rekonstrukciju i opremanje srednjih škola kako bi se povećao obuhvat gimnazijskim programima.

Svrha (cilj) Poziva je osigurati infrastrukturne i materijalne kapacitete za povećanje obuhvata gimnazijskim programima.

Prihvatljivi prijavitelji u okviru ovog Poziva su jedinice regionalne (područne) samouprave.

Partneri na projektu mogu biti:

a) jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave i/ili

b) Republika Hrvatska i/ili

c) javne ustanove koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja i druge javne ustanove čiji je osnivač jedinica lokalne i/ili regionalne (područne) samouprave i/ili Republika Hrvatska, a čije će se postojeće građevine ili zemljište koristiti za povećanje obuhvata gimnazijskih programa.

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva je 75.253.832,00 EUR. Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 100.000,00 EUR, a najviši iznos 20.000.000,00 EUR.

Prijavitelj po Pozivu može podnijeti više projektnih prijedloga. Jedan projektni prijedlog može se odnositi na investiciju u građevinu/e jedne srednje škole u pojedinom gradu ili općini na području prijavitelja.

U okviru ovog Poziva prihvatljive su sljedeće aktivnosti:

  1. Izrada projektno-tehničke dokumentacije;
  2. Usluge;
  3. Radovi (izgradnja, rekonstrukcija ili modernizacija);
  4. Opremanje;
  5. Promidžba i vidljivost.

Prihvatljive kategorije troškova su:

  1. Troškovi izrade projektno-tehničke dokumentacije;
  2. Troškovi usluga;
  3. Troškovi radova (izgradnje i rekonstrukcije);
  4. Troškovi opremanja;
  5. Troškovi promidžbe i vidljivosti.

Poziv se provodi kao otvoreni postupak u modalitetu privremenog poziva s krajnjim rokom podnošenja projektnih prijava do 6. kolovoza 2024. godine u 23.59 sati. Datum početka zaprimanja projektnih prijava je od 3. lipnja 2024. godine od 9.00 sati.

Više informacija o objavljenom Pozivu dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci