29 svi 2024

EUROPE DIRECT KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE PRIKLJUČIO SE PREZENTACIJI SREDNJIH ŠKOLA I ZANIMANJA U DVORANI GIMNAZIJE IVANA ZAKMARDIJE DIJANKOVEČKOG KRIŽEVCI

Europe Direct Koprivničko-križevačke županije, dana 29. svibnja 2024. godine priključio se prezentaciji srednjih škola i zanimanja  u dvorani Ivana Zakmardije Dijakovečkoga Križevci u organizaciji Koprivničko-križevačke županije, Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, HGK-Županijske komore Koprivnica  i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Cilj ovih prezentacija bio je učenike osnovnih škola upoznati s programima Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci, Srednje škole “Ivan Seljanec” Križevci i Srednje gospodarske škole Križevci kako bi oni što lakše donijeli odluku o svom daljnjem obrazovanju i zanimanju.

Europe Direct Koprivničko-križevačke županije jedan je od 11 Europe Direct Centara u Republici Hrvatskoj i djeluje pri PORI Regionalnoj razvojnoj agenciji KKŽ još od svibnja 2021. godine.

Glavna zadaća Europe Directa Koprivničko-križevačke županije je promoviranje vrijednosti i načela Europske unije na lokalnoj i regionalnoj razini kroz 5 temeljnih zadaća: informiranje i uključivanje građana, odnosi s lokalnim medijima i prenositeljima informacija, svijest o osjetljivim temama EU-a na lokalnoj razini, EU u školama te promicanje regionalne mreže mreža.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci