11 tra 2024

OBJAVLJENI JAVNI POZIVI MINISTARSTVA HRVATSKIH BRANITELJA

1.) JAVNI POZIV ZA DODJELU POTPORA ZA POTICANJE ZAPOŠLJAVANJE U 2024. GODINI

Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje zapošljavanja u 2024. godini objavljuje se na temelju Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje od 2024. do 2027. godine u cilju otvaranja novih radnih mjesta za osobe iz ciljne skupine Programa kroz davanje novčane potpore poslodavcima koji zapošljavaju navedene osobe.

Za potporu se mogu kandidirati obrti, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, trgovačka društva i druge pravne osobe u stopostotnom privatnom vlasništvu s do 50 zaposlenih te zadruge s do 10 zaposlenih, čije je sjedište na području Republike Hrvatske, koji su registrirani i započeli s radom najkasnije u siječnju 2023. godine, a ujedno imaju podmirene sve obveze prema državi (porezi, doprinosi i svi drugi oblici dugovanja).

U obzir se uzimaju podnositelji koji tek otvaraju radna mjesta i oni koji su već zaposlili osobe iz ciljne skupine nakon 1. lipnja 2023. godine, uz uvjet da je osoba iz ciljne skupine temeljem čijeg zapošljavanja poslodavac podnosi zahtjev za korištenje potpore bila nezaposlena najmanje 15 dana u trenutku podnošenja zahtjeva, odnosno najmanje 15 dana neposredno prije sklapanja ugovora o radu s poslodavcem ukoliko je riječ o osobi zaposlenoj nakon 1. lipnja 2023.

Novčana potpora iznosi 8.200,00 EUR po zaposlenoj osobi iz ciljne skupine, a moguće je ostvariti potporu za zapošljavanje jedne do najviše dvije osobe iz ciljne skupine, pri čemu ukupno isplaćen iznos potpore ne može prelaziti 16.400,00 EUR.

Razdoblje zaprimanja zahtjeva po ovom javnom pozivu traje od 11. travnja do 10. svibnja 2024. godine, a svi će zahtjevi biti riješeni do kraja 2024. godine

Više informacija dostupno je OVDJE.

 

2.) JAVNI POZIV ZA DODJELU POTPORA RADU BRANITELJSKIH ZADRUGA U 2024. GODINI

Objavljen je Javni Poziv za dodjelu Potpora radu braniteljskih zadruga u 2024. godini.

Novčana potpora iznosi do 20.000,00 EUR, pri čemu navedeni iznos predstavlja najviši novčani prag za koji zadruga može kandidirati podnošenjem zahtjeva po ovom Pozivu.

Prihvatljivi prijavitelji su pravne osobe, obrti te poljoprivredna gospodarstva mogu biti članovi zadruge koja je podnijela zahtjev.

Razdoblje zaprimanja zahtjeva po ovom Pozivu traje od 11. travnja do 10. svibnja 2024. godine.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci