14 ožu 2024

OBJAVLJEN POZIV JEDINICAMA LOKALNE SAMOUPRAVE ZA PRIJAVU PROJEKATA USMJERENIH UREĐENJU I OPREMANJU DJEČJIH IGRALIŠTA NA JAVNIM POVRŠINAMA JEDINICA LOKALNE SAMOUPRAVE

Središnji državni ured za demografiju objavio je Poziv jedinicama lokalne samouprave za prijavu projekata usmjerenih uređenju i opremanju dječjih igrališta na javnim površinama jedinica lokalne samouprave.

Prihvatljivi prijavitelju su jedinice lokalne samouprave (i Grad Zagreb) koje provode projekt uređenja i opremanja dječjeg igrališta na javnoj površini jedinice lokalne samouprave odnosno igrališta koje je u njihovom vlasništvu ili za koje imaju pravo korištenja.

Ukupan raspoloživ iznos u okviru ovog Poziva je 800.000,00 EUR:

  • Za jedinice lokalne samouprave razvrstane od I. do IV. skupine prema indeksu razvijenosti osiguran je iznos od 450.000,00 EUR
  • Za jedinice lokalne samouprave razvrstane od V. do VIII. skupine prema indeksu razvijenosti osiguran je iznos od 350.000,00 EUR.

Jedan Prijavitelj može podnijeti jednu projektnu prijavu u okviru koje može tražiti sufinanciranje prihvatljivih aktivnosti za jedno dječje igralište. U postupku odabira jednom Prijavitelju može se odobriti iznos financiranja najviše do 25.000,00 EUR s PDV-omNajmanji iznos sufinanciranja koji prijavitelj može ugovoriti je 12.000,00 EUR s PDV-om.

 Prihvatljive aktivnosti:

  • opremanje dječjih igrališta, nabava, kupnja, postavljanje fiksne opreme (igrala – tobogani, moduli, ljuljačke, vrtuljci, pješčanici, penjalice, penjalice s mrežom, kućice, anti-stres gumene podloge i sl.)
  • opremanje potrebnom urbanom opremom (klupama za sjedenje, klupama za dojilje, stalcima za bicikle, koševima za otpatke, zaštitnim ogradama, rasvjetom)
  • krajobrazno uređenje
  • uređenje prilaza dječjem igralištu prilagođenih djeci s teškoćama u razvoju te osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti

 Prihvatljivo razdoblje provedbe projektnih aktivnosti je od 1. siječnja do 30. rujna 2024. godine.

Rok za podnošenje prijava je 12. travnja 2024. godine do 15,30 sati.

Više informacija o Javnom pozivu dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci